20.05.2024 10:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Екс-керівник одеської ТРК «Академія» Ігор Яковлєв засуджений на 6 років

Таке рішення ухвалив Приморський суд Одеси 5 листопада, розповіла співробітник телекомпанії СТВ, на якому до теперішнього часу працював Яковлєв, Катерина Каде.

 

За її словами, Яковлєв обвинувачується в підміні документів на купівлю устаткування для телеканалу.

Журналіста взяли під варту прямо в залі суду, хоча вирок ще не набрав чинності. Він має намір оскаржити рішення в апеляційному суді.

Таким чином, як повідомляють співробітники телекомпанії СТВ у своєму зверненні, завершилася трирічна судова боротьба колишнього генерального директора ТРК «Академія» зі своїм колишнім роботодавцем – Одеською національною юридичною академією в особі народного депутата від Партії регіонів Сергія Ківалова.

Конфлікт між Ківаловим та Яковлєвим стався у вересні 2005 року, після чого екс-голова ЦВК запропонував керівникові «Академії» звільнитись, пригрозивши, за словами самого Яковлєва, порушенням кримінальної справи. Після цього Яковлєва перестали впускати на робоче місце, і за 10 днів він був звільнений за прогули. Крім того, він був виключений із юридичної академії, де вчився на 4-му курсі, та виведений зі складу співзасновників ТРК «Академія».

Малиновський районний суд, до якого звернувся Яковлєв, 13 грудня 2005 року постановив поновити його на одній із посад, яку він обіймав – начальника відділу ТРК «Академія». Проте цей відділ у структурі телекомпанії був ліквідований. Після цього Яковлєв звернувся до суду з іншими скаргами, зокрема щодо поновлення у складі співзасновників ТРК «Академія» та визнання його прав на майно телерадіокомпанії.

 

Сергій Ківалов

УНІАН

Неприємності у Яковлєва почалися після конфлікту з депутатом від ПР Сергієм Ківаловим

31 січня 2006 року прокуратура Приморського району Одеси за ініціативою засновників ТРК «Академія» порушили щодо журналіста кримінальну справу. Його звинувачували у спробі ухилитись від призову до армії (Яковлєв служив у радянській армії у 1981—1983 роках). Помилку було виправлено, проте вже 13 червня Яковлєва знову затримали, після чого випустили під підписку про невиїзд.

 

Тепер Яковлєву інкримінувались підроблення документів, шахрайство, перешкоджання з’явленню свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від надання свідчень або висновку.

Начальник юридичного відділу академії Ірина Залюбовська, коментуючи рішення суду, сказала: "Ніхто в академії не бажав, аби Ігор Яковлєв сів на стільки років, але ми вже не можемо вирішити в цивільному порядку, хто є власником обладнання. Це не влаштовує ні Яковлєва, ні академію.
"

Зараз колеги з телекомпанії СТВ та рідні намагаються знайти Ігоря Яковлєва, позаяк із залу суду його вивезли у невідомому напрямку. Представники журналіста мають намір подати апеляцію і вважають, що переведення справи із сфери господарських правовідносин у кримінальний процес є незаконним.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-11-2008 20:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100