20.05.2024 01:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

10-кратне підвищення тарифів на компослуги — необґрунтоване

Антимонопольний комітет вважає економічно не обґрунтованим підвищення Київською адміністрацією тарифів на комунальні послуги для комерційних підприємств у 3,6-10 разів з 1 грудня.

Про це сказав виконуючий обов'язки голови комітету Олександр Мельниченко, повідомляють «Українські новини».

«Підхід КМДА до формування тарифів на зазначені послуги викликає сумніви, оскільки економічна обґрунтованість підвищення тарифів рівно в 10 разів не має пояснень із боку міської влади», — сказав Мельниченко.

За його словами, установлюючи ці тарифи, міськадміністрація не оприлюднила структуру тарифів на теплоенергію, водопостачання й водовідвід, а також склад і рівень витрат виробляючих комунпослуги компаній, які включені в тарифи.

Крім того, Мельниченко зазначив, що розпорядження міськадміністрації про підвищення тарифів містить ознаки порушення конкурентного законодавства, оскільки адміністрація визначила перелік окремих суб'єктів підприємницької діяльності, які повинні оплачувати за компослуги значно більше за своїх потенційних конкурентів.

Також комітет вважає, що істотне збільшення тарифів, зокрема, для супермаркетів і продуктових магазинів спричинить підвищення цін на їх товари й послуги, у результаті чого постраждає населення.

У зв'язку із цим АМКУ вимагає від Київміськадміністрації обґрунтувати підвищення тарифів.

За словами Мельниченка, комітет вправі визнати нормативні акти міськадміністрації такими, що не відповідають конкурентному законодавству й зробити так, щоб вони не набули чинності.

Однак таке рішення комітету міськадміністрація може оскаржити в суді. Мельниченко також повідомив, що має намір винести обговорення питання про розмір комунальних тарифів у Києві на найближче засідання комітету.

Як відомо, Київміськадміністрацієя підвищила тарифи на комунальні послуги для бюджетних організацій на 8,4-73% і для комерційних підприємств — в 3,6-10 разів з 1 грудня.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-11-2008 13:00 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100