20.05.2024 09:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Путін і Шредер хочуть запустити трубу в обхід України через два роки

Газопровід «Норд Стрім» вступить у дію в жовтні 2011 року, заявив голова комітету акціонерів газопроводу Герхард Шредер на зустрічі з прем'єром Росії Володимиром Путіним.

«На даний час усі країни Європейського союзу дали згоду на здійснення проекту „Норд Стрім“, і повинні підтримати його», — сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Шредер підкреслив, що цей проект «важливий для забезпечення енергопостачання Європи в цілому», додавши при цьому, що газопровід не є заміною існуючих, а буде проводитися на додачу до них".

Він також підтримав пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель про використання міжнародних спостерігачів у ситуації на російсько-українському «газовому кордоні».

У свою чергу Путін заявив, що знає, «як непросто складається ситуація на газовому ринку Європи». Він повідомив, що ця проблема обговорювалася в середу під час його розмови з Меркель.

«Я підтримую пропозицію пані Меркель про використання міжнародних спостерігачів на вході-виході газу на території Росії і України», — сказав Путін.

При цьому він додав, що «досі Україна заперечувала проти присутності спостерігачів».

«Сьогоднішня ситуація активізує наші плани з будівництва газопроводу по дну Балтійського моря. Сьогодні наші європейські партнери переконалися в необхідності цього проекту і його якнайшвидшої реалізації», — сказав Путін.

Газопровід «Північний потік» (Nord Stream) з'єднає балтійське узбережжя Росії під Виборгом з балтійським берегом Німеччини в районі Грайфсвальда.

Шредер є головою комітету акціонерів «Норд Стрім».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-01-2009 15:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100