31.05.2024 19:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко вижене Хорошковського за критику та Фірташа

Кабінет міністрів має намір у середу, 28 січня, відправити у відставку голову Державної митної служби Валерія Хорошковського.

Цю інформацію газеті \«Дело\» підтвердили напередодні одразу декілька депутатів з оточення прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

За офіційною версією, Хорошковський втратить свою посаду через різке падіння митних надходжень до бюджету (за даними за січень – 31% від плану).

Водночас у неформальних бесідах соратники Тимошенко визнають, що Хорошковський втрачає своє крісло через \"лояльність\" до співвласника \"РосУкрЕнерго\" Дмитра Фірташа.

Про плани Тимошенко звільнити голову митниці у вівторок повідомили радник прем\'єра з енергетичних питань Олександр Гудима, а також депутат від БЮТ Сергій Міщенко.

Саме \"близькістю\" до Фірташа пояснює Гудима небажання голови митниці размитнювати російський газ, який раніше належав \"РосУкрЕнерго\", а тепер, за твердженням Тимошенко, належить НАК \"Нафтогазу України\".

На його думку, прибравши з посади Хорошковського, газ можна буде розмитнювати уже наступного тижня.

Між тим, видання зазначає, що кандидатура нового голови митниці на сьогодні – питання домовленостей БЮТ і Блоку Литвина.

Представники Блоку Литвина напередодні уникали питання про те, чи будуть вони претендувати на Митний комітет.

У свою чергу, депутати в БЮТ вважають, що найбільш імовірним кандидатом є їхній колега – заступник голови їхньої фракції Андрій Кожем’якін. У 2006 році його вже розглядали одним з кандидатів на посаду керівника Держмитслужби.

\"Кожем’якін – гарний фахівець. Але, у будь-якому випадку, кого призначати, будуть вирішувати Тимошенко і Турчинов\", — пояснює депутат Міщенко.

Сам Кожем’якін перспективу свого нового призначення оцінив як малоймовірну: \"Я вже давно не працюю в митній сфері. Для цієї мети є інші люди\".

Ще рік тому Тимошенко дуже високо оцінювала результати роботи Хорошковського на посаді голови митниці, відзначаючи, що усього за 2 перших місяці йому удалося збільшити надходження до бюджету в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року у 2 рази.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-01-2009 8:58 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100