20.05.2024 04:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Рекламна кампанія «Американське сало», спрямована проти США і Віктора Ющенка, переміститься до України

На минулих вихідних у московському метрополітені з’явилися рекламні банери із зображенням бляшанок і написом «Американське сало». У розробці кампанії брали участь політтехнологи партії «Справедлива Росія», за чиїм задумом банери мають викликати в громадян України й Росії неприйняття до всього американського та пов’язати американську експансію з Віктором Ющенком. Автори реклами кажуть, що найближчим часом розпочнуть кампанію в Україні й витратять на неї 9 млн. доларів, пише газета «КоммерсантЪ».
На плакатах розміром 2×4 м, виконаних у стилістиці робіт Енді Ворхола «Суп Кемпбелл», намальовані шість бляшанок із зображенням американського прапора, написом «Американське сало» і перерахуванням сортів продукта – «класичне», «у шоколаді», «під борщ». Окрім посилання на сайт vokr.ru, банери не містять жодної іншої інформації.
Як з’ясував «Коммерсант», сайт vokr.ru присвячений руху «Воїни креативу», який об’єднує політтехнологів і піарників і метою якого є «захист національних інтересів Росії в країнах ближнього й дальнього зарубіжжя за допомогою креативу». На сайті пояснюється, для чого потрібне «Американське сало»: «Вызвать недовольство у населения Украины проникновением дешевых некачественных американских продуктов питания, а еще шире – вообще недовольство Америкой, связать американскую экспансию в традиционные для Украины отрасли с кандидатурой Виктора Ющенко». Для просування ідеї «Воїни креативу» пропонують створити фірму, яка б закуповувала консерви у США і продавала їх за низькими цінами в Україні.
Координатор руху «Воїни креативу», один з політтехнологів партії «Справедлива Росія», Михайло Ковальов підтвердив «Коммерсанту», що «Американське сало» присвячене президентським виборам в Україні. Він заявив, що найближчим часом кампанія з бюджетом у 9 млн. доларів стартує в Україні, а презентацію в московському метро пояснив тим, що «російську громадську думку теж треба підготувати». Замовників кампанії він відмовився називати.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-02-2009 19:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100