20.05.2024 04:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко свідомо штовхає Україну в боргову та економічну кабалу

Заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський наголошує, що тон, яким оточення прем\'єра спростовує факт таємних переговорів щодо надання Росією кредиту, підтверджує, що Тимошенко свідомо штовхає Україну в боргову та економічну кабалу.

\"Росія ще до початку перерахування кредитних коштів вимагатиме жорстких гарантій — від застави майна до пільгового продажу держпідприємств. Таким чином Росія по суті поверне собі цей кредит ще до того, як надасть його Україні\", — зазначив Кислинський .

\"За прем\'єра Тимошенко Україна може повторити сценарій Білорусі, яка під борговим тиском Росії втратила контроль над власною газотранспортною системою та низкою стратегічних підприємств\", — зауважив Кислинський.

Він нагадав, що тоді \"Росія спочатку різко підвищила ціни на газ для Білорусі, а коли в країні почались проблеми з бюджетом та економікою, Москва \"люб\'язно\" запропонувала обміняти дешевий газ на білоруську трубу\".

\"Далі боргова петля затягувалася: \"газова\" залежність змінилася \"кредитною\", — нагадав Кислинський.

Він зазначив, що в 2007 році Росія навідріз відмовилась переглядати газову угоду з Білоруссю.

\"Натомість запропонувала кредити в обмін на пільговий продаж білоруських підприємств інвесторам з РФ. Зрештою, наприкінці 2007 р. Білорусь у Москві підписала угоду про держкредит на $1,5 млрд., а три місяці тому — ще на $2 млрд.\", — нагадав Кислинський.

\"Тимошенко не може не знати про трагічний досвід сусідів, — зазначив заступник глави секретаріату.

А.Кислинський підкреслив, що навіть ті окремі моменти таємних переговорів, які стали відомі громадськості завдяки вільній пресі, повинні насторожити суспільство.

\"Зокрема, в обмін на кредити Росія вимагає ратифікації угоди про \"нульовий варіант\", визнання Україною частини боргів СРСР, вирішення спірних, на думку російської сторони, питань з власністю на території України, у т.ч. продовження перебування Чорноморського флоту РФ\", — уточнив заступник він.

\"Не виключено, що далі у списку — передача Росії контролю над українською трубою, пільгова приватизація стратегічних українських підприємств. Вже зараз російська сторона виявила зацікавленість до \"Укртелекому\", \"Енергоатому\", \"Одеського припортового заводу\" та \"Промінвестбанку\", — додав він.

Кислинський переконаний, що прем\'єр невідкладно повинна прозвітувати громадськості про реальні умови \"московського\" кредиту, а також про всі таємні переговори з Кремлем, які Тимошенко веде протягом останнього часу.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-02-2009 12:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100