4.05.2024 00:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Чиновники Черновецкого празднуют труса

На днях все службы, управления и отделы администрации Киевского метрополитена получили для ознакомления уникальный документ – «приказ» «Про первоочередные мероприятия по предолению последствий финансового кризиса».

Речь идет о режиме жесткой экономии: реже будут ходить поезда – это коснется всех киевлян, а работников метрополитена ждет неполный рабочий день, запрет пользоваться нагревателями в холодных помещениях и т.п. Об этом газете «Правдоискатель» сообщила пресс-служба Блока Виталия Кличко, предоставив также копию упомянутого «приказа» (странность его в том, что на «документе» нет ни подписи, ни печати, ни каких-либо исходных данных):

Стоило пресс-службе обнародовать содержание «документа» в Интернете, как директор КП «Киевский метрополитен» выступил с опровержением. По его словам, «несуществующий приказ может быть подготовлен депутатами Блока Кличко».

Можно было бы сомневаться, кто прав в данной ситуации – если бы не то, что сложение с себя ответственности за радикальные решения стало стратегией нынешней киевской власти.

Ключевые распоряжения городского председателя рассылаются в виде странных записок на русском языке со штампиками, которые может изготовить кто угодно, при этом распоряжения не носят ни одного следа государственной регистрации или каких-либо иных признаков легитимности.

Пресс-служба администрации и горсовета не аккредитует авторов критических публикаций на мероприятия мэрии, причем без объяснений и даже без устного отказа в аккредитации – просто бросает трубку.

Охранники мэрии вопреки законодательству не пускают в помещение органа местного самоуправления даже помощников депутатов.

Неудивительно, что и работникам метрополитена достается не приказ, а бумажка без подписи и печатей, только с запахом поноса безответственных представителей городской власти. Кстати, Денис Басс подтвердил журналистам, что жесткие антикризисные меры в метрополитене все-таки планируются, как и во всех других коммунальных предприятиях.

Сейчас можно смело утверждать, что мы являемся свидетелями перехода столичной власти на теневые, незаконные методы управления. Это – признак трусости и слабости, когда чиновник злоупотребляет правовой неграмотностью киевлян, опирается на бандитов и купленных избирателей, отказывается от своих слов, лжет и противоречит чиновнику из соседнего кабинета, чтобы запутать и подчинить общественное мнение.

Юрий ШЕЛЯЖЕНКО

КОММЕНТАРИИ

Павло Демінський, депутат Київради (фракція Блоку Кличка), член транспортної комісії:

— Від свого Наказу, що був розісланий всім управлінням та відділам адміністрації підприємства, керівник метрополітену зараз відхрещується та називає цей документ \"фантазіями\". Але вчора  \"антикризові\" наміри влади в транспортній галузі журналістам  підтвердив заступник міського голови Денис Бас. До фракції Блоку Кличка також надходить інформація від працівників метрополітену, які вже ознайомлені з планами \"економії\".  Ми заявляємо, що метрополітен — це не та структура, де можна гратися в хованки. Від безпечної та безперебійної роботи цього стратегічного підприємства, що перевозить щодоби значну кількість пасажирів  залежить життєдіяльність міста.  Тож скорочувати витрати на матеріали, комплектуючі, запасні частини  на 50%  злочинно. Ми обурені тим, що менеджмент метрополітену разом із керівництвом міста замість системного підходу до управління й проведенням аналізу економічного ефекту від своїх рішень для того, щоб дивитись бодай на крок уперед, постійно годують всіх обіцянками по типу \"в нас все буде добре, тільки нам потрібно підвищити ціну на проїзд\". Тепер, незважаючи на значне підвищення вартості проїзду,  та підвищення  вартості проїзних, вони знову скаржаться на те, що  немає грошей. Фракція Кличка на засіданнях транспортної комісії неодноразово вимагала системного підходу до аналізу ситуації. Є витрати підприємства (до речі, на 2009 витрати метрополітену плануються його керівництвом на 55% більше ніж у 2008 році) та кількість перевезених пасажирів. Простим діленням ми отримуємо тариф на одне пасажиро перевезення і потім рахуємо за рахунок чого він отримується.

Коментарі з приводу піару залишимо на совісті  пана Мірошникова. Однією із пропозицій до проекту бюджету нашої фракції як раз і була компенсація комунальним підприємствам транспорту вартості перевезень пільгових категорій пасажирів, яка у проекті бюджету, поданому КМДА, фактично майже відсутня.   Ще однією нашою вимогою є також і проведення незалежного комплексного аудиту та експертизи фінансово-господарської діяльності КП Київський метрополітен та КП Київпастранс. У громади міста є дуже багато запитань щодо ефективності роботи вказаних підприємств. На нашу думку, відповідальність за ситуацію, що склалася в комунальних підприємствах транспорту і можливі перебої в його роботі  лежить тільки на керівництві даних підприємств та КМДА.

Зменшення кількості поїздів та скорочення планових ремонтів – крок до чергового підвищення вартості проїзду у метро?

Прес-служба Блоку Віталія Кличко повідомляє. Метрополітен переходить в режим жорсткої економії. З 1 березня працівники підприємства  переходять на неповний робочий день, в приміщеннях встановлять мінімальні температурні рівні, людям заборонять грітися опалювальними приладами, та інше. Але головне – зменшать «розміри руху поїздів» та скоротять ремонтні витрати.   «Руйнівні та непродумані дії влади, яка в ручному режимі управляє  стратегічним підприємством стають  небезпечними для пасажирів. Ми вимагаємо негайного аудиту використання бюджетних коштів підприємством та реального бюджету на 2009 рік», — заявляють в Блоці Віталія Кличка.

Згідно з Наказом начальника метрополітену Петра Мірошникова «Про першочергові заходи по запобіганню наслідків фінансової кризи», витрати на матеріали, комплектуючі, запасні частини буде зменшено до 50 %, окремим розпорядженням керівництва буде зменшено розмір рух поїздів,  а витрати на оплату праці зменшаться на 25%.          

«Це не фінансова криза, на яку намагаються повісити всі негаразди,  а закономірні наслідки неефективного управління. При  збільшенні тарифів в 4 рази, влада обіцяла підвищення зарплат працівникам метрополітену, пасажирам — покращення якості комфорту та  безпеки,  а пільговикам Черновецький особисто клявся, що вони їздитимуть безкоштовно.  Як виявилось –  зарплати робітникам скорочують, у бюджеті -2009 не передбачено — достатнього фінансування метрополітену та Київпастрансу на проїзд малозабезпечених. А безпека пасажирів метро через таких горе-управлінців  під загрозою.», — заявляють в Блоці Кличка. 

Бюджетом-2009 на потреби «Київпастрансу» та метрополітену передбачено  66 мільйонів гривень, замість заявлених ними  153. Разом з тим, на евакуатори та блокіратори, які поза законом, передбачено 40 мільйонів. «Такий неефективний перерозподіл коштів призведе до чергового фінансового колапсу транспортників.  Влада при ухваленні бюджету має оцінити реальний стан речей у транспортній галузі та прийняти реальні цифри для життєдіяльності галузі, аби в середині року знову не  залазити в кишені киян», — заявляють в Блоці Кличка.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-02-2009 15:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100