12.05.2024 16:01 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Політрепресії! Видавця книги «Донецька мафія» Бориса Пенчука засуджено до 8 років позбавлення волі

Керівник фонду \"Антикорупція\", видавець книги \"Донецька мафія\" Борис Пенчук, який звинувачував \"регіонала\" Бориса Колеснікова у вимаганні, засуджений до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Таке рішення у понеділок, 2 березня, виніс Ворошилівський районний суд міста Донецька, повідомляє \«Остров\».

Початок терміну відбування покарання рахується з 9 жовтня 2008 року, коли Пенчук був узятий під варту.

Крім того, суд ухвалив стягнути з нього 6012 гривень за проведення науково-технічних експертиз.

Пенчук, вислухавши вирок, заявив, що він обов\'язково його оскаржить.

\"Це 37-й рік. Я не чинив ніякого злочину \", — сказав він, нагадавши, що головуюча на суді суддя Ірина Бухтіярова є героїнею виданої ним книги \"Донецька мафія\".

\"Усе те, що ви тут побачили, – це фарс. Фігурант книги \"Донецька мафія\" громадянка Бухтіярова сьогодні виконала політичне замовлення донецької мафії\", — сказав Пенчук журналістам.

Як відомо, у квітні 2008 року Генпрокуратура пред\'явила Пенчуку обвинувачення в дачі брехливих свідчень у справі одного з лідерів Партії регіонів Бориса Колеснікова.

22 жовтня 2008 року справа щодо Бориса Пенчука з обвинувальним висновком була передано з прокуратури до Ворошилівського райсуду Донецька. Він звинувачується в злочинах, передбачених ч. 4 ст. 189 (\"вимагання\") і ч. 2 ст. 383 (\"свідомо брехливе повідомлення про здійснення злочину\") Кримінального кодексу України.

Одразу після перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах Борис Пенчук виступив зі звинуваченнями на адресу Бориса Колеснікова, який нібито вимагав у нього акції ТЦ \"Білий лебідь\". За обвинуваченням у здійсненні цього злочину Колесніков був арештований і провів у київському СІЗО 4 місяці.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-03-2009 14:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100