20.05.2024 04:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Адвокати Пенчука обіцяють його захистити у Верховному Суді від помсти Колеснікова

Адвокати екс-директора донецького торгового центру \"Білий лебідь\" Бориса Пенчука, засудженого до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вимагання, мають намір оскаржити вирок у Верховному Суді у березні.

Про це адвокати Пенчука Олександр Плахотнюк і Олександр Данилюк заявили на прес-конференції у четвер, повідомляє \«Обком\» із посиланням на \"Українські новини\".

\"Насправді від нас очікують, що ми будемо подавати апеляцію і дозволимо дуже довго \"гратися у футбол\" між донецькою апеляцією і місцевим судом, а в цей час Борис Пенчук буде сидіти 3-4 роки в СІЗО. Ми цього робити не будемо, а зробимо зовсім по-іншому\", — сказав Данилюк.

За його словами, адвокати мають намір оскаржити рішення суду у Верховної Суді у касаційному порядку.

\"Ми почекаємо встановлений час для того, щоб вирок (Ворошилівського райсуду Донецька) набув чинності, і після цього ми будемо подавати касацію безпосередньо до Верховного Суду України\", — зазначив Данилюк.

Адвокати не довіряють судам Донецька, оскільки вони виконують \"політичні замовлення\", і вважають, що дану справу повинні розглядати судді Верховного Суду.

На даний момент Пенчук перебуває у СІЗО Донецька.

За словами Плахотнюка, засудження Пенчука до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вимагання набуває чинності 17 березня, після чого буде подана касація до Верховного Суду.

Він вважає, що в такий спосіб удасться уникнути, у випадку скасування апеляційним судом вироку, повернення справи на новий розгляд чи на додаткове розслідування, що може послужити затягуванням справи.

Як відомо, Ворошилівський районний суд Донецька 2 березня засудив керівника фонду \"Антикорупція\", видавця книги \"Донецька мафія\" Бориса Пенчука до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вимагання. Початок терміну відбування покарання обчислюється з 9 жовтня 2008 року, коли Пенчук був узятий під варту.

У квітні 2008 року Генпрокуратура пред\'явила Пенчуку обвинувачення у наданні хибних свідчень у справі одного з лідерів Партії регіонів Бориса Колесникова. Пенчук звинувачував Колесникова у вимаганні акцій ТЦ \"Білий лебідь\". За цим обвинуваченням Колесніков був арештований і провів у київському СІЗО 4 місяці.

22 жовтня 2008 року справа у відношенні Пенчука з обвинувальним висновком була передана з прокуратури до Ворошилівського райсуду Донецька. Він обвинувачувався в злочинах, передбачених ч. 4 ст. 189 (\"вимагання\") і ч. 2 ст. 383 (\"свідомо хибне повідомлення про здійснення злочину\") Кримінального кодексу України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-03-2009 12:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100