20.05.2024 05:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко повернув Україні ринкову економіку

Президент Віктор Ющенко зупинив дію деяких положень постанови Кабінету міністрів від 6 серпня 2008 року щодо змін до Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари.

Зміни, затверджені постановою Кабміну від 17 жовтня 2007 року, \"мають без перебільшення революційний характер\".

\"Замість інформативного порядку декларування суб\'єктом господарювання наміру змінити ціни встановлено дозвільний\", — пояснюють у прес-службі президента.

\"Кожен суб\'єкт, від маленького виробництва до фабрик та заводів, що виробляють українську продукцію, які в цей складний час забезпечують зайнятість населення та виробництво найбільш соціально важливих товарів, при підвищенні оптово-відпускних цін на 1% мусять збирати пакет документів і нести його до територіальних органів Державної інспекції з контролю за цінами\", — зауважується у повідомленні.

\"За результатами аналізу цієї інформації підвищення цін може бути погоджено або не погоджено, причому критеріїв для визнання такого підвищення необґрунтованим та відмові у погодженні зазначеною постановою Кабінету міністрів не передбачено\", — додають у прес-службі.

Більше того, наголошується у повідомленні, \"незважаючи на той факт, що підприємство може знаходитись в селі за сотню кілометрів від обласного центру, воно після отримання позитивного висновку Держцінінспекції повинно нести новий пакет документів відповідно до Ради міністрів Криму, обласних, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій і просити чиновників дозволити йому продавати свою продукцію\".

\"І таких підприємств — сотні тисяч. При цьому, імпортна продукція без зайвого клопоту завозиться й продається по будь-якій ціні\", — наголошують у прес-службі і зауважують, що \"такий підхід обмежує встановлене Конституцією право власників на розпорядження своєю власністю, створює загрозу усунення, обмеження чи спотворення конкуренції\".

Крім того, заявляють у прес-службі, \"створюються підстави для підвищення тінізації виробництва та торгівлі, зростання корупції та виникнення дефіциту на окремі товари\".

\"Враховуючи той факт, що постанова розповсюджується на соціально значимі товари, перебої з їх продажем матимуть значні негативні наслідки. Керуючись вищезазначеним, президент прийняв рішення про зупинку окремих положень постанови Кабміну\", — повідомили у прес-службі президента.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-03-2009 11:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100