20.05.2024 03:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Черновецький столичну «швидку» посадив на «сухий пайок»

Машинам столичної швидкої допомоги скоротили добову норму пального. 

Як повідомляє 5 канал, нині \"швидка\" отримує бензину на 10 літрів менше. 

За даними медичної профспілки, місто заборгувало станціям швидкої понад півтора мільйона гривень. Якщо борги не погасять до кінця весни, лікарям доведеться ходити пішки. 

Лікарі швидкої бідкаються, що пальне для автівок їм видають за спеціальними талонами. Щодня вони мають докладно звітувати щодо всіх добових витрат. Нарікають водії швидкої і на заробітну плату. Цього року її урізали на третину. 

За словами завідувача відділу з правових питань Ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров\'я Сергія Кубанського, якщо раніше добова норма бензину для однієї машини становила 60 літрів, то тепер її скоротили на 10-15 літрів.

\"Була добова норма 60 літрів бензину. На сьогоднішній день її скоротили до 50-45 літрів на день. Це нас турбує, тобто, щоб ці норми не зменшувались, щоб швидка була забезпечена паливно-мастильними матеріалами для того, щоб вона могла надавати медичну допомогу вчасно\", — сказав Кубанський.

Натомість у мерії запевняють, що жодних проблем із бензином для швидкої немає. 
Профільний заступник столичного мера Ірена Кільчицька проблему браку пального не визнає, каже, що її просто немає. Зате продовжує наполягати на запровадженні у Києві платної медицини.

Тож цілком імовірно, що незабаром \"швидка\" стане зовсім нешвидкою, адже лікарям доведеться добиратися до хворих на громадському транспорті. А от хворіти стане занадто дорого.

Як відомо, раніше один із лідерів Блоку Віталія Кличка Дмитро Андріївський заявляв, що у Києві немає грошей на пальне для швидкої. Тому, за його словами, вже 7 березня машини швидкої допомоги через відсутність пального могли перестати виїжджати на виклики киян. 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-03-2009 11:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100