20.05.2024 01:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

150 людей «захопили» Головне слідче управління Генпрокуратури

Заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін не чекав, що, пообіцявши в ефірі «Свободи слова» допомогти трьом жінкам, які скаржилися на суддівське свавілля, і запросивши їх прийти до нього у прийомний день з документами, в понеділок зіткнеться з натовпом у 150 осіб, кожна з яких вирішила скористатися нагодою.

Натовп заполонив приміщення Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України і нікуди йти не збирався, а розгублений чиновник не знав, що робити, оскільки прийняти всіх фізично б не зміг.

Врешті решт, як це часто буває, народ самоорганізувався й взяв справу до своїх рук. Мешканець Енергодару Іван Морщавка (біля року займав посаду мера, перемігши на дострокових виборах, після чого більше не висувався, а займався захистом людей від свавілля чиновників різного рівня, в т.ч. і суддів) запропонував впустити людей до актової зали і там домовитись, як вийти з ситуації. Вже у залі він запропонував утворити громадську організацію, скориставшись тим, що тут знаходяться люди з більшості регіонів України, й обрати групу людей, яка б зібрала всі справи присутніх та подала впорядковані документи до ГПУ.

Ренат Кузьмін пристав на таку пропозицію й пішов приймати інших людей, а народ ще трохи похазяйнував у приміщенні. В актовому залі провели збори, обрали головуючого й секретаря, постановили утворити Всеукраїнську громадську організацію з робочою назвою «Комітет спротиву суддівському бандитизму». Обпали керівну раду у складі 19 чоловік та її голову. Ініціатор «заварухи» І. Морщавка від пропозиції очолити Комітет відмовився, мотивуючи це тим, що ефективно працювати може лише киянин, оскільки доведеться мати багато справ саме з розташованими у столиці інстанціями. Й на чільне місце обрали киянку Ніну Карапетян.

Після зборів люди пішли пікетувати Верховну Раду з вимогами очистити суддівські лави від злочинців та провести судову реформу. У середу провели ще одне пікетування, а сьогодні о 13.00 проводять третє.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-03-2009 10:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100