20.05.2024 05:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Зелені провокації» в Одесі влаштовують люди Гурвіца. Відео

19 березня одеська міліція затримала двох чоловіків, що вчинили хуліганський напад на опозиційного депутата Одеської міської ради Олексія Гончаренка, який йшов на засідання міськвиконкому. Сценарій провокації оригінальністю не відрізнявся: в бік депутата знову, як і кілька днів тому біля Приморського суду, полетіли презервативи, наповнені зеленкою.

В цей час біля мерії відбувалися одночасно кілька мітингів одеситів, незадоволених міською владою, і працювали камери практично всіх місцевих телеканалів. Але хуліганів це не зупинило. Можливо вони були впевнені у власній безкарності, можливо – просто стали жертвами власної недолугості. «Яка влада, такі й теракти», — сумно пожартував один зі свідків хуліганства. «Теракт», попри всю зухвалість, вийшов на диво невдалим: юнак, що йшов назустріч О.Гончаренку, витяг з кишені «снаряд» з зеленкою, щоб поцілити ним у «мішень», але його рух був помічений одним з депутатських помічників, той вчасно зреагував і зеленка полетіла на дорогу. Старший з нападників підняв її і з усієї дурі пожбурив в бік Гончаренка, але не розрахував траєкторії: депутата тільки зачепило, а основний удар потрапив просто на міліціонера, який стояв трохи далі. Правоохоронцю повністю залило обличчя і забруднило форму; доволі багато зеленки опинилося також на першому нападникові (див. відео).

Обидва хулігани були затримані і відвезені в райвідділ міліції. «Зеленкометами» виявились: один з лідерів підконтрольної меру Едуарду Гурвіцу організації «Свободная Одесса» Владислав Казаков (голомозий чоловік з бородою) і Дмитро Мицукевич (білявий юнак з наплічником в яскравій куртці). В.Казаков при затриманні вигукував: «Це не я! Це провокація!» І навіть у райвідділі продовжував стверджувати, що це не він, аж доки не привезли відео з місця події, після якого він вже не мав що сказати.

При огляді особистих речей затриманих наплічник Міцукевича виявився просто скарбницею різного цікавого начиння — окрім запасного презерватива з зеленкою там знайшлися: металева ручка від самовара (вочевидь може бути використана в ролі кастета); великий настінний термометр з чималою кількістю ртуті; ніж-різак для паперу; порожній футляр від швейцарського походного ножа; обойма петард; електрокип’ятильник; ліхтарик, підозріло схожий на електрошокер. Так би мовити, портативний набір «активіста».

Пропонуємо вашій увазі відеозапис нападу:

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-03-2009 11:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100