18.05.2024 07:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У США назвали володарів Пулітцерівської премії

Газета The New York Times одержала п`ять Пулітцерівських премій у галузі журналістики, повідомляється на сайті премії.

Газета перемогла в номінаціях \"новинний репортаж\" (редакція), \"міжнародний репортаж\" (редакція), \"критика\" (Холланд Коттер), \"журналістське розслідування\" (Девід Барстоу) і \"художня фотографія\" (Деймон Вінтер). Премію в номінації \"новинний репортаж\" газета одержала за матеріали про сексуальний скандал за участю колишнього губернатора Нью-Йорка Еліота Спітцера, які привели до його відставки.

Двох премій удостоїлася St. Petersburg Times — за кращий \"національний репортаж\" (редакція) і за кращі \"тематичні матеріали\" (Лейн Дегрегорі).

Особливо престижний приз \"за служіння суспільству\" одержала газета Las Vegas Sun і її журналіст Олександра Берзон — за матеріали про високий рівень смертності і виробничих травм серед робітників на дорожньому будівництві в Лас-Вегасі, завдяки яким було усунено наявні порушення техніки безпеки.

Премію за кращі науково-популярні статті одержали Беттіна Боксал і Джулі Карт з The Los Angeles Times. Приз за кращі \"місцеві репортажі\" поділили редакція Detroit Free Press (редакція) і East Valley Tribune (Райан Габріелсон і Пол Гіблін). Кращим коментарем були визнані роботи Юджіна Робінсона з The Washington Post. Кращими статтями \"від редакції\" жюрі визнало матеріали The Post-Star (Марк Махоуні), а премію за новинні фотографії одержав Патрік Феррел з The Miami Herald.

Відзначимо, що вперше в історії премії в трійку фіналістів в одній з номінацій потрапило інтернет-видання. Сайт Politico опинився в шорт-листі номінантів на кращу карикатуру, проте у підсумку кращим карикатуристом був визнаний Стів Брін з газети The San Diego Union-Tribune.

Пулітцерівська премія є найпрестижнішою премією США у області журналістики і вручається з 1917 року. Грошова складова премії — 10 тисяч доларів США. Урочиста церемонія вручення премій традиційно відбувається в Колумбійському університеті в Нью-Йорку.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-04-2009 6:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100