9.05.2024 15:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

КС прийме рішення щодо дати президентських виборів після свят

Конституційний Суд України після травневих свят прийме рішення щодо конституційності призначення парламентом чергових президентських виборів на 25 жовтня 2009 року. Про це сьогодні повідомив на прес-конференції голова КСУ Андрій Стрижак.

\"Після свят, можливо, між святами, але встигнемо прийняти своєчасно, в строк. Рішення буде відповідати Конституції України\", — запевнив голова суду.

Учора Конституційний Суд почав розгляд справи за поданням Президента Віктора Ющенка щодо конституційності постанови Верховної Ради від 1 квітня 2009 року \"Про призначення чергових виборів Президента України\" і частини першої статті 17 Закону \"Про вибори Президента України\". На думку В.Ющенка, чергові вибори Президента, який був обраний 26 грудня 2004 року і склав присягу 23 січня 2005 року, мають відповідно до ухвалених конституційних змін проводитися в останню неділю останнього місяця п\'ятого року його повноважень, тобто 17 січня 2010 року. Визначення іншої дати, переконаний Глава держави, суперечить Конституції України.

Парламентська сторона вважає, що чергові президентські вибори мають відбуватися за тими ж правилами, що діяли на момент обрання В.Ющенка Президентом у 2004 році, тобто в жовтні нинішнього року.

На вчорашньому засіданні КС заслухав суддю-доповідача у справі Івана Домбровського, пояснення сторін, завершив усне слухання і перейшов до закритої частини пленарного засідання для прийняття рішення у цій справі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-04-2009 21:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100