20.05.2024 09:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Черновецький монополізує таксі

Київська міська державна адміністрація пропонує Київраді упорядкувати перевезення пасажирів і їх багажу в таксі.

Про це йдеться в проекті рішення Київради \"Про встановлення правил надання послуг з перевезення пасажирів і їх багажу на таксі в місті Києві\", пише Київ.proUA.com з посиланням на \"Українські новини\".

Згідно з проектом, у Києві має бути створено комунальне підприємство муніципального таксі, має бути визначена нормативна для столиці кількість таксі і їх стоянок.

Крім того, мусять бути обладнані стоянок біля аеропортів, залізничних і автовокзалів, готелів, ресторанів і ринків.

Відповідно до документу, водії таксі повинні бути застраховані від нещасного випадку і мати досвід водіння не менше 5 років. Машини таксі повинні бути зареєстровані, мати ліцензійну картку, мати не менше 4 дверей, більше 3 місць для сидіння і об`єм двигуна більше 1,3 тис. куб. см.

На таксі повинні бути сигнальні ліхтарі з червоним і зеленим світлом, оранжевий ліхтар із шашечками, таксометр, пристрій зв\'язку з диспетчерською.

Тарифи на послуги таксі будуть розраховуватися перевізниками, включаючи вартість посадки, пробігу, час очікування, спецзамовлення, розподіляючись на денний (з 6:00 до 22:00) і нічний (22:00 до 6:00) тарифи.

Проект також регламентує права і обов\'язки водіїв і пасажирів таксі. Зокрема, водії не матимуть права першим вибирати пасажирів по вигідності напряму, нав\'язувати загальний проїзд кільком пасажирам, палити, їсти і пити під час поїздки. Пасажирам буде заборонено відволікати таксиста, палити в салоні без згоди водія.

Також проект передбачає роботу компаній-перевізників виключно за наявності договору на перевезення, укладеного із замовником — визначеним мерією комунальним підприємством.

Для відбору перевізників мерія пропонує створити кваліфікаційну комісію.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-06-2009 14:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100