20.05.2024 01:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Явний медведчукізм в Конституції Тимошенко-Януковича

Почитав проект змін до Конституції Тимошенко-Януковича, розміщений на сайті \"Дзеркала тижня\", та спинним мозком упізнав почерк Віктора Медведчука.

Не буду заглиблюватися в аналіз усіх норм, але зверну увагу на таку. До тексту Конституції пропонується внести статтю 34-1.

\"Використання ЗМІ для дезінформації суспільства та в антиконституційних цілях не допускається і карається згідно з законом. ЗМІ, які поширюють таку інформацію, за рішенням суду позбавляються ліцензії (дозволу, свідоцтва) без права поновлення\".

Це – дика норма для демократії, зате легкий спосіб придушення свободи слова в білоруському та російському сценаріях.

Що таке взагалі \"дезінформація суспільства\"?

Хто буде це визначати?

Який чиновник отримає право від імені \"суспільства\" давати оцінку і подавати позов до суду?

Якщо, приміром, генпрокурор Потебенько в інтерв\'ю засобу масової інформації \"дезінформував суспільство\", що Георгій Гонгадзе живий – тоді теж треба закривати ЗМІ?

Загалом \"дезінформація суспільства\" – це категорія особистих смаків вождя.

Вважає Віктор Федорович, що суспільство \"дезінформують\" про те, що він нахабно прибрав до рук державну резиденцію \"Межигір\'я\"? Все, закрити мас-медіа!

Вважає Юлія Володимирівна, що суспільство \"дезінформують\", коли називають її газові контракти кабалою? Все, закрити рота журналісту!

Дехто тиждень назад звинувачував нас у \"дезінформації суспільства\", коли ми повідомили про ширку, яка вийшла на фінішну пряму. Але сьогодні всім очевидно, що тоді ми написали правду.

Думаю, якби діяла ця стаття Конституції, то дехто б уже подав позов про анулювання свідоцтва \"Української правди\".

Норма Конституції про дезінформацію суспільства – це спосіб для політиків а) відбирати медіа та б) ставити їх під контроль, шантажуючи статтею \"про дезінформацію\".

Демократичному суспільству для стосунків з журналістами достатньо інструментарію судового позову про спростування недостовірної інформації, яка принижує чиюсь честь та гідність. Це регулюється цивільним законодавством.

І тут не треба вводити в Конституцію норму, яка на найвищому рівні фактично узаконює \"темник\" як явище.

 

Сергій Лещенко

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-06-2009 10:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100