6.05.2024 10:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко знає, що у Тимошенко і Януковича – ще «не все пропало»

Президент Віктор Ющенко переконаний, що БЮТ і Партія регіонів не полишать ідею ухвалення розроблених спільно змін до Конституції.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок.

Ющенко заявив, що метою Конституції БЮТ і Партії регіонів був \"розподіл повноважень між прем’єром і президентом на найближчі 10-15 років\".

\"Я багато разів говорив, що це є злочин. Це нічого спільного не має з роботою над Конституцією. Алей цей варіант у їхній редакції (змін до Конституції) не знятий з порядку денного. Я переконаний, що вони і далі працюватимуть над редакцією Конституції, яка б увіковічила одну особу прем’єром. Якщо в жертву треба принести демократичні завоювання, чи принципи, чи свободи, це з легкістю буде зроблено\", — сказав він.

Ющенко також подякував громадськості і журналістам за те, що вони не допустили здійснення \"того заколоту, який планувався\".

\"Сьогодні в українському парламенті, за версією коаліціантів, мало відбутися голосування по Конституції. Це не вдалося. Як сказав один з фігурантів – все пропало\", — сказав він.

\"За ці останні 2 тижні ми по суті пережили український варіант ГКЧП, коли за нашими спинами хотіли забрати саме святе, що належить нації — наш суверенітет, соборність, незалежність. Інтриги, свідками яких ми були, поставили на тест людську мораль, наше майбутнє, наші цінності...\", — додав президент.

При цьому він заявив, що був переконаний, що домовленості БЮТ і Партії регіонів не будуть здійснені.

\"Я не те, що не вірив, що це не може відбутися. Я був переконаний, що цього не може відбутися — що на 18 році української незалежності дати можливість, щоб на наших очах ухвалювалися рішення, як пролонгувати повноваження органів місцевих рад нарік, не запитавши людей, як формувати у парламенті політичну корупцію, коли на 3 роки будуть продовжені повноваження депутатів... Як, не спитавши громадянина, вирішувати, як обирати президента\", — заявив Ющенко.

\"Я з цим не міг примиритися. Я чітко заявив – наступні вибори президента ніколи не будуть у парламенті, чого б мені це не коштувало. Я був переконаний, що відповідь на цей виклик, дякуючи позиції громадськості, яка була дуже відверто і об’єктивно, без штучних застережень, через українського журналіста доведена до громадськості\", — додав він.

При цьому Ющенко закликав громадськість \"не тішитися виграним етапом політичної боротьби\".

\"У нас до президентських виборів є час сформувати необхідний суспільний громадський рух, який би не допустив згортання демократичних свобод... Це спільне завдання для тих, хто несе відповідальність в Україні за завтрашній день\", — сказав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-06-2009 14:51 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100