20.05.2024 01:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Китайський уряд велів «фільтрувати» всі комп'ютери

Уряд КНР у вівторок оголосив про рішення обладнати всі комп\'ютери, вироблені після 1 липня, обов\'язковим вбудованим програмним забезпеченням, яке фільтруватиме все, що потрапляє в комп\'ютер.

Всі імпортовані комп\'ютери також будуть в обов\'язковому порядку доукомплектовані такими технічними доповненнями.

Метою такого кроку є прагнення \"захистити уми підростаючого покоління від нездорової інформації, що надходить з інтернету\", пояснює Міністерство промисловості та інформаційних технологій.

Протягом першого року з початку дії нових правил програмне забезпечення (кодова назва \"Зелена Дамба\"), яке не пропустить з глобальної мережі нічого такого, чого не хотілося б владі, додаватиметься до комп\'ютерів безкоштовно, фінансуватиметься це з центрального бюджету.

Компанії-виробники РС тимчасово надаватимуть звітність Міністерству про те, скільки комп\'ютерів і скільки комплектів захисних програм вони виробляють і продають.

Крім того, як інформує Сіньхуа, всі початкові і середні школи країни отримали розпорядження встановити на навчальних комп\'ютерах програму \"Зелена Дамба\".

Проведене \"по гарячих слідах\" інтернет-опитування користувачів на сайті Sohu.com показало, що 84% вважають нововведення таким, що порушує їх свободу, а 75%, що це однак не зможе завадити молоді переглядати сайти порнографічного змісту.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-06-2009 11:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100