20.05.2024 03:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В УНП кажуть, що заміну тризуба на серп і молот в Голованівську проспонсорував БЮТ

Обласна організація УНП заявляє, що заміну тризуба на пам’ятному знаку Голованівська на серп і молот профінансовано народним депутатом від БЮТ Віктором Лозінським.

Про це йдеться у повідомленні для ЗМІ, текст якого має «Кіровоград.proUA.com».
  
«Кіровоградська ОО УНП стурбована рецидивами повернення символів тоталітарного минулого. Ініціатором цього рішення став народний депутат України (фракція БЮТ) Лозінський В. О., який запропонував демонтувати на пам’ятнику тризуб і повернути на колишнє місце серп і молот. Під час дебатів присутній на засіданні селищної ради голова районної держадміністрації (котрий є головою Голованівської РО УНП) Крижановський М. П., категорично виступив проти заміни символіки та прийняття цього рішення. Голосування засвідчило не стільки комуносоціалістичні переконання депутатів, а швидше – фактор страху перед нардепом. Крім того, хочемо звернути увагу на те, що заміна тризуба на серп-молот була здійснена за фінансування Лозінського В.О.», — сказано в зверненні. 

Окрім цього, Кіровоградська облорганізація УНП звернулася до облради, прокуратури, УСБУ в області з вимогою перевірити факти порушення законодавства Голованівською селищною радою, рішенням якої замінили тризуб на серп і молот на пам’ятнику в центрі селища.

Розділ XV Кримінального кодексу України «Злочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об`єднань громадян ”, Ст.338. “Наруга над державними символами», вказує: 
«1. Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України — карається штрафом до п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців. 
2. Публічна наруга над офіційно встановленим або піднятим прапором чи гербом іноземної держави — карається штрафом до п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців».

Як повідомляв «Кіровоград.proUA.com», на пам’ятному знаку Голованівська, що стоїть поруч із церквою Івана Богослова Київського патріархату, невідомі демонтували тризуб і замість нього встановили серп і молот. Водночас у центрі селища було розтрощено погруддя Тарасові Шевченку. Рішення про демонтаж тризуба та встановлення серпа і молота одностайно ухвалила Голованівська селищна рада на засіданні від 22 травня 2009 року (голова ради Маковей А.М.).

Лозінський Віктор Олександрович обраний до ВР по багатомандатному загальнодержавному округу «Блок Юлії Тимошенко» – Виборчий блок політичних партій \"Всеукраїнське об’єднання \"Батьківщина\", Українська соціал-демократична партія , партія \"Реформи і порядок\". Голова підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері боротьби з організованою злочинністю і корупцією органами державної влади та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. На момент обрання був безпартійним. Генеральний директор сільськогосподарського ТОВ «Манжурка».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-06-2009 12:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100