21.05.2024 16:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Антимонопольний комітет вимагає скасувати «ритуальне» рішення Київради

Антимонопольний комітет України офіційно рекомендує Київській міській раді утриматися від введення в дію прийнятого 18 червня рішення, яким передбачалося визначити, що надання ритуальних послуг є виключною компетенцією комунальних підприємств.

Крім того, Київрада має розглянути на сесії питання щодо скасування цього рішення, положення якого суперечать законам, повідомляє прес-служба АМКУ.

За словами в.о. Голови Антимонопольного комітету Олександра Мельниченка, АМКУ вимагає забезпечити, щоб суб\'єкти господарювання, незалежно від форми власності, самостійно, на підставі звернення осіб, які зобов\'язалися поховати померлого, виготовляти та реалізовувати предмети ритуальної належності, якщо вони відповідають державним стандартам.

\"А органи місцевого самоврядування, до яких відноситься і Київрада, зобов\'язані погоджувати з Комітетом проекти нормативно-правових актів та рішень, які можуть вплинути на конкуренцію, що і повинно було бути зроблено в даному випадку. Однак, проект рішення Київради від 18 червня до Комітету не надходив\", — сказав Мельниченко.

Він нагадав, що згідно із законодавством, надання ритуальних послуг здійснюється ритуальними службами або суб\'єктами господарювання інших форм власності за договором.

Особа, яка зобов\'язалася поховати померлого, звертається до ритуальної служби з приводу укладання відповідного договору-замовлення на проведення поховання.

При цьому громадяни мають право вибирати виконавця послуг серед підприємств, які мають договори із ритуальною службою.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-06-2009 7:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100