20.05.2024 03:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Працівники ДАІ у Київській області жорстоко побили водія

У Київській області працівники ДАІ побили до непритомності начальника Іванівської районної електричної мережі ЗАТ \"А.Е.С. Київобленерго\" Сергія Фороща.

На вході до супермаркету в Іванкові, куди Форощ з дружиною та двома дітьми поїхав купити продукти, чоловіка зупинив працівник ДАІ, який попросив у нього посвідчення водія.

Через те, що посвідчення водія у відвідувача магазину при собі не виявилося, його запросили до машини. Тут правоохоронці почали вимагати гроші — 1 000 гривень.

Затриманий відмовився платити гроші й повідомив працівникам ДАІ, що його зупинили на вході в магазин, коли він не був за кермом.

За відмову віддати зазначену суму та вимогу скласти акт про затримання, на начальника РЕМ одягнули наручники, повідомляє адвокат Андрій Нечипоренко, якого запросили в якості консультанта у цій справі.

Працівники ДАІ від\'їхали на кількасот метрів далі, вивели затриманого з машини і на очах сім\'ї, яка слідувала за машиною, та мешканців Іванкова, чоловіка, одягнутого в наручники, побили до непритомності.

Вони били його ногами по різних частинах тіла, вдарили головою об ребро дверцят автомобіля, вивертали руки в плечових суглобах, кидали з силою на асфальт.

Тільки наряд міліції з Іванівського РВ, який викликала дружина Тетяна, допомогли врятувати Сергія. Загалом у наручниках потерпілий перебував більше години.

Свідки інциденту знімали все на камери мобільних телефонів, переписали номери нагрудних жетонів чоловіків і марки двох автомобілів.

За допомогою цієї інформації дружина Тетяна з\'ясувала, що це були працівники підрозділу супроводу високопоставлених осіб (офіцери) при УДАІ ГУ МВС України Київської області, повідомляє сайт адвокатської компанії \"Наталя Субота і партнери\".

У лікарні медики констатували струс мозку. Потерпілий і досі перебуває у лікарні.

Однак його викликають до місцевого суду, де йому інкриміновано керування транспортним засобом у нетверезому стані та непокора працівникам міліції. З пояснень співробітників ДАІ випливає, що потерпілий Сергій напав на кількох працівників міліції, а потім сам побився об їхню машину.

Нині відомо 5 осіб офіцерського складу, які брали участь у побитті людини. Вони є співробітниками спецпідрозділу, який раніше називався \"Кобра\". Інформації щодо порушення кримінальної справи щодо них немає.

У діях працівників ДАІ адвокат Нечипоренко вбачає щонайменше два склади злочину: заподіяння середньої тяжкості тілесних ушкоджень та вимагання, — а також численні порушення вимог Закону України \"Про міліцію\" та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Працівники міліції не представилися на неодноразові вимоги очевидців побиття, працівники міліції не мали підстав вдягати наручники, працівники міліції не мали жодного права бити людини та принижувати її гідність та гідність членів сім\'ї.

Уповноважений з прав людини, органи прокуратури, внутрішніх справ та служби безпеки не виявляють особливого ентузіазму у перевірці обставин побиття людини та не порушують кримінальної справи проти працівників ДАІ, які брали участь у побитті людини.

Наразі на членів сім\'ї потерпілого зі сторони правоохоронців вчинюється психологічний тиск з метою відмови від звинувачень проти співробітників ДАІ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-06-2009 15:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100