8.05.2024 18:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Судмедексперт: Олійника вбили у полі під Голованівськом

Житель Кіровоградської області Валерій Олійник, що загинув під час інциденту за участю нардепа від БЮТ Віктора Лозінського в Голованівському районі, був знайдений мертвим в полі.

Про це йдеться в медичному висновку про смерть, виданому Кіровоградським обласним бюро судмедекспертиз, копію якого має в своєму розпорядженні «Кіровоград.proUA.com».

«Знайдений в полі біля смт Голованівськ», − сказано у висновку.

Також у довідці вказана причина смерті: «гостра крововтрата, викликана численними вогнепальними пораненнями нижніх кінцівок з використанням не уточненої вогнепальної зброї з метою нанесення ушкоджень».

Смерть настала «внаслідок нападу з метою убивства чи нанесення ушкоджень», − сказано також у документі.

Нагадаємо, раніше офіційно заявлялося, що постраждалий помер в лікарні через дві години після госпіталізації.

Довідка. 

26 червня заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін на брифінгу в Кіровограді заявив, що частина ноги Валерія Олійника, загиблого під час інциденту за участю нардепа від БЮТ Віктора Лозінського в Голованівському районі на Кіровоградщині, зараз знаходиться на експертизі.

У лікарському свідоцтві про смерть Валерія Олійника, що загинув під час інциденту за участю народного депутата від БЮТ Віктора Лозінського, прокурора Голованівського району Євгенія Горбенка і начальника Голованівського РВ УМВС Михайла Ковальського, не вказано, що небіжчика віддали на поховання без однієї ноги.

55-річного Валерія Олійника, який загинув під час інциденту за участю народного депутата від БЮТ Віктора Лозінського в Голованівському районі, поховали без однієї ноги.

24 червня уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова заявила, що тіло Олійника віддали матери вже після експертизи в Києві.

«За даними прокуратури, він був доставлений абсолютно роздягненим на судово-медичну експертизу зі слідами від наручників. У людини переломи ребер і перелом ноги — і експертиза це підтвердила», — відзначила Карпачова.

22 червня народний депутат від БЮТ Віктор Лозінський стверджував, що ні він, ні хто-небудь інший з їх компанії не вбивав Валерія Олійника. За словами народного депутата, Олійник першим почав стріляти.

«Я запитав у нього: «Ти хто?». Він несподівано дістав пістолет і вистрілив в нашу сторону. Ми з прокурором Горбенком наздогнали його на машині, вискочили, повалили на землю. Я тримав його за праву руку, в якій був пістолет, прокурор — за ліву. Я відкинув пістолет убік. Тоді чоловіку вдалося дістати ніж, яким він наніс мені і прокурору різані рани. Ми його через це випустили, він відскочив і дістав інший пістолет», — розповів нардеп.

За його словами, після цього вони чекали прибуття оперативної групи з райвідділу міліції, і далі затримання Олійника проводили вже міліціонери. При цьому Олійник відстрілювався, але начальник райвідділу Ковальський віддав наказ не стріляти у відповідь.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-06-2009 7:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100