8.05.2024 09:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За фактом руйнації пам’ятника Шевченку в Голованівську порушено кримінальну справу

Виконуючим обов’язки прокурора Голованівського району скасовано незаконну постанову інспектора СОГП Голованівського РВ УМВС області, якою було відмовлено у порушенні кримінальної справи за зверненням завідуючого сектором внутрішньої політики Голованівської райдержадміністрації щодо факту пофарбування чорною фарбою бюсту пам’ятника Тараса Шевченка у центрі Голованівська.

Про це «Кіровоград.proUA.com» повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

За результатами проведеної перевірки за вказаною заявою виконуючий обов’язки прокурора району порушив кримінальну справу за ч. 1 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося винятковим цинізмом), оскільки вказані дії носять характер демонстративної зневаги до загальноприйнятих норм моралі та супроводжувались винятковим цинізмом.

Для організації досудового слідства кримінальну справу направлено до Голованівського РВ УМВС.

Нагадаємо, на пам’ятному знаку Голованівська, що стоїть поруч із церквою Івана Богослова Київського патріархату, невідомі демонтували тризуб і замість нього встановили серп і молот. Водночас у центрі селища було розтрощено погруддя Тарасові Шевченку.

 

Читайте також:

В УНП кажуть, що заміну тризуба на серп і молот в Голованівську проспонсорував БЮТ

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-06-2009 7:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100