9.05.2024 05:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко купила регіоналів посадами

У БЮТ сподіваються, що Партія регіонів не буде блокувати роботу Верховної Ради на позачерговому засіданні 1 липня, тому що пішли на кадрові поступки \"регіоналам\".

\"Ми пішли на кадрові поступки \"Регіонам\", — сказав газеті \«Сегодня\» представник фракції БЮТ.

\"Вони (\"регіонали\") зацікавлені в призначенні двох віце-прем\'єрів – Згуровського й Любоненка, тому їх проголосують першими. І після цього пройдуть інші призначення\", — додав співрозмовник видання.

Як відомо, прем\'єр Юлія Тимошенко у п\'ятницю офіційно оприлюднила пакет кадрових змін у Кабміні, що включає призначення двох нових віце-прем\'єрів, заповнення вакансій у МЗС, Мінтрансу й Мінфіну, а також зміну міністрів юстиції та вугільної промисловості.

У БЮТ стверджують, що цей пакет має на меті привести в уряд професіоналів, однак, за відгуками експертів, реально за професійними якостями йде лише одне призначення – віце-прем\'єра Михайла Згуровського.

Другий віце-прем\'єр (Юрій Любоненко) і міністр транспорту (Таріел Васадзе) йдуть фактично в передвиборний штаб Тимошенко (відповідно, відповідальними з роботи з регіонами і фінансовим забезпеченням кампанії), інші ж призначення є результатом торгу за голоси в підтримку коаліції, пише газета.

Так, Олександр Клименко в Мінвуглепромі дає шість голосів УНП, Олег Шамшур у МЗС (і Василь Шевченко в якості першого заступника міністра транспорту) мають забезпечити хоча б тимчасову лояльність президентської \"За Україну!\" з \"НУ-НС\" (17 голосів), а Віктор Шемчук на чолі Мін\'юсту забезпечує остаточну прив\'язку до БЮТ півтора десятків депутатів \"Народної самооборони\".

Крім того, два призначення – голови Антимонопольного комітету Володимира Каретка й голови Держтелерадіо Олега Наливайка – повинні задовольнити \"апетити\" мільярдера Ігоря Коломойського, який контролює десяток нунсівців, пише видання.

До того ж у БЮТ розраховують на підтримку при зміні міністрів шести депутатів \"Єдиного центру\" Віктора Балоги. За чутками, останній старається заради губернатора Тернопільської області Юрія Чижмаря – після того, як одразу декілька нардепів із \"НУ-НС\" підуть у міністри, Чижмар стане нардепом як наступний за списком.

Також не виключено, що балогівці отримають посади низки заступників у міністерствах, зазначає газета.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-06-2009 7:24 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100