20.05.2024 12:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Пукач може вивести на Литвина

Затягувати слідство у справі Георгія Гонгадзе, замінивши чинну слідчу групу, в інтересах спікера Володимира Литвина та прем\'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив колишній охоронець президента Леоніда Кучми Микола Мельниченко в інтерв\'ю газеті \"Сегодня\", відповідаючи на питання, кому вигідно замінити керівника слідчої групи Олександра Харченка та її куратора заступника генпрокурора Миколу Голомшу.

\"Я не вірю, що нинішня влада зацікавлена у притягненні Кучми, Литвина та інших до відповідальності. Буде зроблено все, щоб цього не сталося. Ворон ворону око не виклює\", — вважає він

\"Я не уявляю, як Медведько може написати до Верховної Ради подання про позбавлення того ж Литвина депутатської недоторканності. Медведьку залишилося бути генпрокурором якихось півроку — навіщо йому сваритися зі спікером?\", — сказав екс-майор держохорони.

За його словами \"доля Гонгадзе вирішувалася у кабінеті Кучми\". \"Ті, хто був причетний до цього — Литвин і Кравченко. Чи може Олексій (обвинувачений у вбивстві журналіста Олексій Пукач) вивести на Кучму? Ні. А на Литвина? У принципі, є така можливість\", — сказав він.

\"Кравченко, вийшовши від Литвина, сказав Пукачу: є команда Литвина \"мочити\" Гонгадзе. Що таке \"мочити\", має відповісти Литвин\", — зазначив Мельниченко.

Екс-майор вважає, що \"якщо це є у свідченнях і відповідає дійсності, тоді прокуратура повинна швидко пройти цей етап — слідчих дій, закріплення свідчень, очних ставок\".

У той же час, за його словами, \"не всі розмови про Гонгадзе велися у кабінеті\".

\"Не всі розмови задокументовані. Окремий інструктаж отримував Кравченко. Окремий — Дагаєв. І окремий — Фере — особисто від Литвина. Пукач особисто 17 вересня 2000 року, тобто на наступний день після зникнення Гонгадзе, доповідав про все Кравченку\", — сказав екс-майор.

\"Все це відбувалося у резиденції \"Залісся\", де Кучма, Литвин і Кравченко були на полюванні. Зранку туди приїхав Пукач і доповів Кравченко\", — заявив Мельниченко.

Відповідаючи на питання журналіста, звідки йому відомо про це, екс-майор сказав: \"16 вересня я особисто готував цю резиденцію до майбутнього полювання. Ми проводили оперативно-технічний огляд. Я знаю\".

\"І є свідки, які можуть підтвердити, що Пукач приїжджав туди саме 17 числа. І слідство має з\'ясувати мотивацію цього приїзду\", — вважає Мельниченко.

Як відомо, раніше адвокат вдови Гонгадзе Мирослави Валентина Теличенко звернулася до генпрокурора Олександра Медведька із заявою про відвід Харченка та Голомши.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-08-2009 11:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100