7.05.2024 12:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко вкрала на держзакупівлях ще $1 мільярд

Партія регіонів звинувачує Кабінет міністрів у корупційному використанні державних коштів у сфері охорони здоров\'я.

Регіонал, заступник голови комітету ВР з питань охорони здоров\'я Віктор Корж заявляє про дві постанови Кабміну від 5 серпня, \"які сміливо можна назвати класичним прикладом корупції і розбазарювання народних грошей\", повідомляє його прес-служба.

За словами Коржа, уряд дозволив держпідприємству \"Укрмедпостач\" Мінздраву витратити \"безпрецедентні в історії вітчизняної охорони здоров\'я суми — 500 млн. євро і 400 млн. дол. — на закупівлю медичного устаткування, транспорту і лікарських засобів\".

Депутат стверджує, що дане рішення було прийнято \"без проведення тендерів, обов\'язкових для закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, без будь-якого обґрунтування необхідності такої закупівлі і без техніко-економічних розрахунків\".

\"І все це — у рамках якогось \"інвестиційного проекту з проектування, будівництва та оснащенню фельдшерсько-акушерських пунктів і сільських амбулаторій\", — обурюється він.

\"Без необхідного на те рішення ВР, без внесення змін у бюджет, без будь-якого конкурсу, без вивчення цінових пропозицій інших постачальників уряд визначив постачальниками дві канадські компанії: SNC-Lavalin International Inc., West International Ltd. і австрійську Vamed engineering Gmb & Co CG\", — заявляє Корж.

Депутат стверджує, що назви цих компаній нічого не говорять вітчизняним фахівцям, \"компанії ніколи в Україні не працювали, і, відповідно, підтвердженої українською практикою репутації не мають\".

Корж зазначає, що Кабмін лише місяць тому доручив вивчити потреби сільських лікарень міжвідомчій робочій групі. Депутат здивований, що для участі в цій групі не запрошено жодного з народних депутатів профільного комітету ВР.

\"Тобто, більш мільярда доларів уряд виділяє трьом іноземним компаніям, навіть не знаючи, що насправді необхідно сільській медицині\", — запитує Корж.

Депутат попереджає, що \"реалізація міфічного проекту загрожує припиненням держфінансування охорони здоров\'я в цілому\", оскільки Кабмін доручив забезпечити обслуговування і погашення кредиту за рахунок грошей, що будуть виділятися Мінохоронздоров\'я в 2010 і наступних роках на зазначені цілі.

\"З урахуванням того, що на закупівлю устаткування і медикаментів МОЗу щорічно виділяється близько 2 млрд. грн., це означає, що більше 4 років міністерство не зможе здійснювати закупівлі ніякої іншої техніки, ніяких лікарських засобів узагалі, а буде тільки розраховуватися за кредитом\", — пояснює Корж.

Регіонали ініціюватимуть розгляд законності вищезгаданих урядових постанов на засіданні профільного комітету ВР і створення спеціальної слідчої комісії для розслідування даного питання.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-08-2009 21:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100