20.05.2024 09:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко хоче саморозпуску Верховної Ради

Президент Віктор Ющенко називає одним із можливих шляхів розв\'язання парламентської кризи саморозпуск Верховної Ради.

Про це він сказав після зустрічі зі спікером Володимиром Литвином у середу, повідомляє прес-служба президента.

\"Сьогодні в українському парламенті більшості немає. Те, що ми маємо в українському парламенті, не забезпечує прийняття 226 голосами будь-якого закону. Це парламентська криза, яка виникла в результаті ігнорування базових засад української Конституції\", — заявив Ющенко.

Президент закликав політичні сили парламенту чітко визначитися, чи є більшість у парламенті реальною і здатною ухвалювати законодавчі рішення, або такої більшості немає.

\"Якщо більшість реальна, вона має нести відповідальність. Якщо цієї більшості немає, парламент в рамках чинної Конституції має шукати відповідь у відповідному переформатуванні коаліції. Якщо і це неможливо, як стверджує Конституція, наступний можливий крок подолання цієї кризи — це саморозпуск українського парламенту\", — сказав Ющенко.

Президент вважає, що ситуація, що склалася у Верховній Раді, вигідна двом політичним силам.

\"Ситуація, яка склалася у парламенті, є комфортним середовищем, яке було сформовано для того, щоб діяти безвідповідально сьогодні, в тому числі і у виконавчій функції\", — сказав він.

\"Насправді український парламент давно перестав бути центром прийняття політичних рішень. Політика в стінах національного парламенту давно вже формується за його лаштунками. Це інтриги двох політичних сил. По суті, це інтриги двох людей\", — підкреслив президент.

Ющенко закликав Литвина і лідера опозиції \"діяти публічно\", що може допомогти вийти парламенту з кризи, в якій він постійно перебуває.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-09-2009 14:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100