20.05.2024 07:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Антимонопольний комітет займеться проїздними Черновецького

Антимонопольний комітет України перевірить, наскільки економічно обґрунтоване запровадження Київською адміністрацією, КП \"Київський метрополітен\" та КП \"Київпастранс\" нової системи формування проїзних квитків тривалої дії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби АМКУ.

Як з\'ясував Комітет в ході попереднього аналізу, зміни, передбачені проектом розпорядження КМДА \"Про внесення змін до розпорядження КМДА від 28.01.2009 р. №90\", можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які користуються послугами міського пасажирського транспорту.

Якщо запропонований КМДА проект рішення буде прийнято, то замість єдиного проїзного на два види міського транспорту, одним з яких є метрополітен, будуть діяти лише місячні проїзні на кожен вид транспорту окремо, — наголошують в АМКУ.

\"Як наслідок, споживачам необхідно буде витрачати на 25 гривень більше щомісячно, оскільки вартість проїзного на громадський наземний транспорт становитиме 80 гривень і 95 гривень — на метро, тоді як сьогодні вартість такого комбінованого проїзного складає 150 гривень. Крім того, до проїзного на метро авторами проекту розпорядження закладається ліміт в 70 поїздок на місяць, у той час як зараз такі квитки тривалої дії є безлімітними\", — йдеться в повідомленні.

До дослідження економічної обґрунтованості нововведень, запропонованих проектом розпорядження КМДА, Комітет вирішив залучити Мінекономіки та підпорядковану цьому відомству Держінспекцію з контролю за цінами, на яку покладено відповідні повноваження.

Також  в.о. голови Антимонопольного комітету Олександр Мельниченко доручив запровадити \"гарячі\" телефонні лінії як в центральному апараті Комітету, так і в Київському міському відділенні Комітету з метою отримання думки киян та гостей столиці щодо підставності проекту розпорядження КМДА.

\"Гарячі\" лінії працюють за телефонами — 235-86-81 та 594-64-12. 

Як відомо, на початку серпня КМДА оприлюднила проект розпорядження \"Про внесення змін до розпорядження від 28.01.2009 № 90\", яким встановлено тарифи на проїзд у Києві: 1,7 гривні за одну поїздку в метро і 1,5 гривні за проїзд в наземному транспорті.

Основними відмінностями нового документа обмеження 70 поїздками кількості поїздок у місячних проїзних квитках на метро та введення плати у розмірі 20 гривень за проїзні учнівські проїзні.  

Згодом начальник головного управління цінової політики КМДА Яструбинський повідомив, що будуть скасовані ще і річні проїзні, але для школярів проїзд залишиться безкоштовним, мовляв, у документі допустилися \"прикрої помилки\".

Варто відзначити, що станом на 9 вересня \"прикру помилку\" на сайті КМДА так і не виправили.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-09-2009 7:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100