2.05.2024 10:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У День пам'яті загиблих журналістів пікетуватимуть Генпрокуратуру

Від Гепрокурора Олександра Медведька вимагатимуть нарешті покарати фігурантів кримінального свавілля проти журналістів.


У День пам\'яті загиблих журналістів 16 вересня 2009 року о 14.00 активісти та прихильники ВО \"Молодь – надія України\" та ГК \"Громадський спротив України\" проведуть мітинг з вимогами до Генеральної прокуратури України (вул. Різницька, 13/15) притягнути до кримінальної відповідальності за систематичні напади на журналістів народного депутата від Компартії Олександра Ткаченка.

Також учасники мітингу вимагатимуть оприлюднити на веб-сайті Генпрокуратури інформацію стосовно того, хто з журналістів став жертвами злочинів за роки незалежності України, скільки журналістів були позбавлені життя внаслідок злочинів і скільки таких злочинів розкрили.

Всі учасники акції протесту на знак солідарності з журналістами, що стали жертвами кримінального свавілля заклеють собі рти лейкопластирем.

1 вересня 2009 рок журналістка каналу Ольга Червакова намагалася записати інтерв\'ю з народним депутатом Олександром Ткаченко, який напередодні висловлювався за зменшення кількості журналістів у Верховній Раді. Свою позицію депутат пояснював тим, що \"їх дуже багато у буфеті\".

Коли журналістка почала задавати уточнююче запитання, Ткаченко почав тікати від камери, вдаривши рукою по мікрофону.

Коли Червакова наздогнала Ткаченка, він вирвав у неї з рук мікрофон і викинув його зі сходів. Мікрофон зламався.

Знімальна група СТБ викликала до Верховної Ради міліцію, представники якої мали скласти протокол щодо правопорушення депутата.

Раніше, 16 липня 2007 року почесний президент Тендерної палати України Олександр Ткаченко також напав на редактора Інтернет – видання Sprotiv.org Вадима Гладчука, який фотографував його зустріч з бютівцем – казнокрадом Антоном Яценко. Тоді Ткаченко накинувся на журналіста, вибив з рук Гладчука фотоапарат, а потім і мобільний телефон. Потім наказав охоронцям Антона Яценка відібрати картку пам\'яті фотоапарату та погрожував Гладчука посадити у тюрму.

1 серпня 2007 року на замовлення Олександра Ткаченко слідчій Солом\'янського РУ ГУ МВС України в м. Києві майор міліції Іван Дьордяй сфабрикував кримінальну справу на редактора Інтернет – видання Sprotiv.org Вадима Гладчука. Журналіста затримали під час мітингу біля офісу Тендерної палати та за наклепом коханки Олександра Ткаченка – шахрайки Віри Пстрак незаконно протримали під вартою 16 діб.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-09-2009 12:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100