20.05.2024 10:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Приватизація ОПЗ Тимошенко породить 10 тисяч безробітних

Приватизація Одеського припортового заводу може призвести до появи 10 тисяч безробітних.

Про це заявив губернатор Одеської області, член політради \"Нашої України\" Микола Сердюк у коментарі сайту RAZOM

Він навів декілька причин, чому завод поки що повинен залишитися у власності держави.

\"По-перше, приватизація невигідна з економічної точки зору, — каже Сердюк. – У часи кризи цей завод продадуть за 10 частину його вартості\".

\"Хто ж в часи економічної кризи продає державне майно, яке приносить прибутки? – наголосив губернатор. — В часи кризи треба продавати збиткові підприємства. А цей завод тільки до місцевого бюджету дає 180 мільйонів гривень за рік\".

Друга причина, через яку, за словами Сердюка, не можна приватизувати підприємство, – соціальна: \"Сьогодні місто Южний утворено на базі двох підприємств – Одеський припортовий завод і порт \"Южний\".

\"Якщо ми сьогодні продамо завод, що буде через рік, коли новий власник поставить це підприємство на реконструкцію? Більше, ніж 10 тисяч працівників стануть безробітними. Де вони стануть шукати допомоги, — під стінами Кабміну?\", — зауважив він.

Сердюк повідомив, що завдяки заводу утримаються дитячі садочки, спортивні школи, два баскетбольних клуби, гандбольний клуб.

\"Із 100 випадків приватизації підприємств за часи незалежності України, у 99 випадках інвестор не виконав своїї зобов’язань, і в першу чергу – соціальних. Держава не зможе впливати на цю ситуацію\", — наголосив \"нашоукраїнець\".

\"В даному випадку, коли держава є власником і ефективно керує цим підприємством, немає ніяких причин, щоб продавати економічно активний і фінансово вигідний завод\", — підсумував Сердюк.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-09-2009 13:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100