9.05.2024 09:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На редакцію газети «Хрещатик» «наїхала» СБУ

30 вересня 2009 року, редакція муніципальної газети «Хрещатик» піддалася спробі нападу невідомих осіб, які називали себе співробітниками Служби безпеки України. На прохання журналістів пред\'явити які-небудь документи, що підтверджують їх слова, один представився як «слідчий СБУ Анатолій Новиков», проте підтверджуючих документів журналістові видання не показав. При спробі сфотографувати його своє обличчя прикривав газетою і погрожував фотографові і журналістові «Хрещатика». Як стало відомо, людина, що називає себе Анатолій Новиков, протягом тижня телефонувала по різних телефонах редакції і намагалася з\'ясувати у різних співробітників редакції чи на місці керівництво газети. Про це повідомив керівник відділу зовнішніх комунікацій «Київського медіа-холдингу» Петро Щербина. 

Ці люди в ультимативній формі вимагали зустрічі з керівництвом газети «Хрещатик», а саме: головним редактором, начальником відділу кадрів і головним бухгалтером. Проте не назвали ні причини, ні цілей свого візиту. Проте не виключено, що причинами появи їх в стінах редакції стали політичні мотиви.  Це вже не перший випадок, коли люди, що представляються владою, намагаються диктувати свою волю співробітникам столичної газети «Хрещатик». У грудні 2008 року і в березні 2009 року в редакцію нахабно намагалися проникнути співробітники МВС без пояснення причин своєї появи.     

Журналісти видання пов\'язують нинішній візит з початком передвиборної кампанії, коли застосовуються методи тиску і залякування для обмеження свободи слова.

Зі свого боку редакція газети «Хрещатик» готує звернення до Президента України, Прем\'єр-міністра, голові Верховної Ради, Генеральному прокуророві і омбудсменові з вимогою дати оцінку подібним діям співробітників СБУ відносно муніципального засобу масової інформації.

Редакція газети «Хрещатик» має намір провести власне розслідування і з\'ясувати причини нахабного візиту співробітників СБУ. 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-09-2009 17:18 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100