9.05.2024 21:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналістці СТБ Черваковій у прокуратурі відмовилися надати будь-які документи у справі щодо нападу депутата Ткаченко. Відео

Журналістці СТБ Ользі Черваковій у прокуратурі відмовилися надати будь-які документи у справі щодо інциденту з народним депутатом Олександром Ткаченком (фракція КПУ).

Як відомо, Червакова має намір оскаржити рішення Печерської прокуратури міста Києва про відмову в порушенні кримінальної справи щодо інциденту з народним депутатом Олександром Ткаченком. Для цього вона має отримати копію постанови про відмову в порушенні кримінальної справи. З відповідною заявою вона звернулася учора, 28 вересня, до Печерської районної прокуратури міста Києва. Однак, як розповіла журналістка, черговий слідчий відмовився реєструвати заяву на підставі того, що «вже пів на шосту» і порадив звернутися до канцелярії на наступний день, 29 вересня, з тим, щоб уточнити вхідний номер документу та прізвище посадової особи, яка буде цим займатися.

Коли журналістка прийшла до прокуратури (відео можна переглянути тут), то її до канцелярії не пропустив черговий, порадивши звертатися до прокуратури міста Києва і в категоричній формі не пропустив її до приміщення.

«У результаті мені не надали ані постанови про відмову відкрити кримінальну справу, ані реєстраційного номеру заяви про оскарження, ані відмови прийняти таку заяву. Якби я навіть хотіла іти до прокуратури міста Києва — мені немає з чим», — констатує Червакова.

Нині Ольга Червакова готується писати скаргу на дії посадових осіб Печерської райпрокуратури.

«Тільки-но в мене буде копія постанови про відмову в порушенні кримінальної справи і всі документи, на підставі яких я можу оскаржити дії слідчого, ми будемо звертатися до суду», — сказала вона.

Народний депутат та юрист Микола Катеринчук в інтерв\'ю телеканалу СТБ заявив про намір подати відповідний депутатський запит до прокуратури з метою витребувати документи.

«Це грубе порушення прав громадянина. Ми будемо робити відповідне депутатське звернення. Ми обов\'язково будемо вимагати звільнення слідчого та цієї людини, яка не дала навіть в канцелярію зайти щоб хоча б позов суду подати, ,», — заявив Катеринчук.

Нагадаємо, 1 вересня 2009 року у Верховній Раді народний депутат Олександр Ткаченко (КПУ) висловив протест проти запитання журналістки телеканалу СТБ Ольги Червакової тим, що вихопив у неї мікрофон і пожбурив його зі сходів. Неофіційні прийоми у спілкуванні з журналістами Олександр Ткаченко практикує не вперше. 16 липня 2007 року він розбив фотоапарат головного редактора газети «Молодіжні хроніки» та інтернет-видання  Sprotiv.org Вадима Гладчука і у присутності свідків погрожував йому фізичною розправою. Саме такою була реакція тодішнього президента Тендерної палати на спробу пана Гладчука сфотографувати його у момент зустрічі з Антоном Яценком, сином одного з власників ООО «Європейське консалтингове агентство» Володимира Яценка.

 

«Телекритика»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-09-2009 17:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100