20.05.2024 05:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко уживатиме всіх законних дій для недопущення встановлення в Україні диктатури

Президент Віктор Ющенко закликає не допустити встановлення диктатури в Україні.

Він стурбований збільшенням прикладів \"відвертого і публічного нехтування\" законодавством з боку прем’єра Юлії Тимошенко, повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова.

\"Поганою традицією в останніх заявах і діях прем’єр-міністра стає обіцянка добиватися свого будь-що – незважаючи на рішення судів, пряму законодавчу заборону, міркування національного інтересу\", — заявила вона на брифінгу, повідомляє прес-служба президента.

В цьому ряду – обіцянки ухвалити бюджет постановою уряду, заклики приватизувати Одеський припортовий завод всупереч рішенням суду, а також судове рішення, яким фактично заборонена критика уряду, зазначає Ванникова.

За її словами, простежується \"невтішна тенденція\".

Так, у проекті Конституції БЮТ і Партії регіонів встановлювалася відповідальність ЗМІ за \"дезінформацію\" без визначення, що це таке і хто її встановлює, зазначає Ванникова.

Водночас, ухвалені зміни до закону про вибори президента ускладнюють спостереження за ходом голосування і визначення результатів – \"спостерігачів і журналістів можуть видворити з дільниць\", стверджує вона.

Крім того, \"представник прем’єрської партії намагався через суд заборонити ТВК публікувати програшні для БЮТ результати позачергових виборів в Тернопільську облраду\", описує \"тенденцію\" Ванникова.

15 квітня Кабмін заборонив керівникам центральних органів виконавчої влади надавати на запит органів влади інформаційно-аналітичні матеріали без узгодження з прем’єром чи першим віце-прем’єром, а 20 травня – \"засекретив поточні статистичні показники по динаміці економіки\", додає вона

\"Складається враження, що уряд прагне повернути країну в часи \"кухонної гласності\", коли розмовляти про політичні події можна було лише з родичами на власній кухні\", — заявляє прес-секретар президента.

Більше того, за словами Ванникової, Кабмін \"допускає ухвалення заздалегідь незаконних постанов\", і навіть визнання їх нечинними Конституційним Судом після звернення президента \"не зупиняє творців наступних і наступних протиправних рішень уряду\".

\"Така тенденція набуває загрозливих масштабів\", — заявляє Ванникова.

\"Президент наголошує, що... він уживатиме всіх законних дій для недопущення встановлення в Україні диктатури. Хто би і якими би міркуваннями не виправдовував її запровадження\", — повідомляє вона.

\"Ющенко закликає усіх громадян – і у першу чергу журналістську спільноту – не допустити відкату від демократичних свобод... Саме принципова позиція журналістів може ефективно стати на заваді спробам антидемократичного реваншу в країні\", — підкреслює прес-секретар президента.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-10-2009 9:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100