19.05.2024 20:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суд переніс розгляд справи про пошкодження ідола кремлівського вбивці

Підставою для рішення Шевченківського районного суду Києва про відтермінувати розгляд з приводу пошкодження пам’ятника Леніну стало невчасне подання обвинуваченням матеріалів справи. Про це повідомила представник обвинувачуваних Олена Білозерська.

«Представники обвинувачення неодноразово дорікали адвокатам підсудних за начебто намагання затягнути судовий процес, а тепер саме через недбалість слідства винесення рішення перенесено на 15 жовтня. Шевченківській відділок міліції запізнився з передачею матеріалів досудового слідства, і судді просто не встигли їх вивчити, що в результаті унеможливило об’єктивний розгляд справи», — зазначила Білозерська. Представники захисту переконані у прихильності суддів і чекають на позитивне для підсудних рішення у цій справі.

На підтримку обвинувачуваних — Миколи Коханівського, Андрія Тарасенка, Олександра Задорожного, Івана Срібного та Богдана Франта — виступила низка громадських і політичних організацій, які зібрали під стінами суду пікет із вимогою виправдати хлопців і таки прибрати і «бессарабського ідола», і решту комуністичного спадку, «розкиданого» по всій країні. Біля приміщення суду відбувся імпровізований молебень, очолюваний священниками Київського патріархату. А одразу потому як обвинувачувані залишили судову залу пікетувальники разом із ними вирушили до столичної мерії, аби запитати в чиновників про подальшу долю комуністичних пам’яток у Києві. Проте конкретної відповіді щодо своїх вимог від чиновників вони так і не почули. Втім це аж ніяк не вплинуло на войовничий настрій зібрання.

«Ми і далі наполягатимемо на знесенні пам’ятників комуністичного режиму і ніщо нас не зупинить. Сподіваємося на справедливе рішення суду, але навіть якщо нас все ж засудять, то нехай так і буде. Ми свідомо йшли на цей крок, готові відповідати за свої вчинки, і готові до будь–якого рішення суду, яким би суворим воно не було», — сказав один із учасників «побиття» пам’ятника на Бессарабці Микола Коханівський.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-10-2009 15:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100