29.03.2024 11:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Лавринович здивований претензіями та брехнею БЮТа

Перший віце-спікер Олександр Лавринович не здивований ініціативою БЮТ про його відставку.

\"Це їхнє право\", — сказав він в інтерв\'ю агентству \"Інтерфакс-Україна\".

Коментуючи звинувачення у тому, що головуючий на пленарному засіданні у п\'ятницю не мав права ставити на голосування в цілому закон про підвищення соцстандартів, Лавринович зазначив, що виніс на голосування цей закон після того, як отримав на це згоду Верховної Ради.

\"Це була воля 252 депутатів\", — сказав він.

Коментуючи ще одне звинувачення у тому, що він не мав права оголошувати на пленарному засіданні про відставку лідера фракції НУ-НС Миколи Мартиненко, перший віце-спікер підкреслив, що оголосив це, оскільки був головуючим на засіданні.

\"Що стосується цього оголошення — то це мій обов\'язок. Мені секретаріат подав інформацію, яку я зачитав\", — сказав він.

При цьому Лавринович висловив здивування подібними претензіями і тим, що фракція БЮТ говорить за фракцію НУ-НС.

Як відомо, на засіданні парламенту у п\'ятницю Лавринович виніс на голосування президентський законопроект про внесення змін до держбюджету-2009 в частині забезпечення виплат підвищених соціальних стандартів.

У той же час фракція БЮТ заявила, що ухвалення цього закону пройшло з порушеннями регламенту, оскільки він не розглядався Бюджетним комітетом, а поправки до нього вносилися \"з голосу\".

На засіданні у п\'ятницю Лавринович також зачитав звернення 38 членів фракції НУ-НС про усунення Миколи Мартиненка з посади керівника фракції.

Однак депутати цієї фракції, не підписалися під цією ініціативою, заявили, що підписи 38 членів фракції були сфальсифіковані, а перший віце-спікер не мав права оголошувати цю заяву на засіданні.

Фракція БЮТ повідомила, що зібрала підписи понад 150 народних депутатів з вимогою зняття Лавриновича з посади віце-спікера.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-11-2009 20:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100