20.04.2024 16:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко вимагає зупинити авантюру Тимошенко з державними газорозподільними мережами

timoshenko-Ush TVГенпрокуратура і СБУ має перевірити законність передачі «Нафтогазмережам» державних газорозподільних мереж.

З відповідним зверненням до правоохоронців виступив президент Віктор Ющенко, повідомляє головна служба соціально-економічного розвитку секретаріату президента.

Він це зробив, «ураховуючи, що чергові авантюрні рішення уряду можуть остаточно розбалансувати газовий ринок та зруйнувати існуючий механізм газопостачання, що несе загрозу енергетичній безпеці держави».

«Впровадження на газовому ринку нового монопольного гравця „Нафтогазмережі“ та витіснення з ринку постачання природного газу суб'єктів господарювання, що мають ліцензію на постачання природного газу за регульованим тарифом, суперечить закону про захист економічної конкуренції», — йдеться у повідомленні.

«Замість наведення порядку в тарифоутворенні при розрахунках за енергоносії уряд вирішив вилучити з управління регіональних облгазів транспортні мережі, що під час опалювального сезону перевертає „з ніг на голову“ систему постачання газу до споживачів», — зазначили на Банковій.

У секретаріаті заявили, що «аналіз реальної ситуації на газовому ринку України свідчить, що в цій сфері накопичилось багато проблем, невирішення яких може призвести до дестабілізації роботи підприємств газової галузі в опалювальний період».

«Тільки за 9 місяців 2009 року сукупні прямі збитки підприємств галузі склали близько 700 млн. гривень. Такі значні збитки пов’язані з різким скороченням обсягів транспортування газу, що є основним джерелом доходів регіональних газопостачальних організацій», — йдеться у повідомленні.

«Одночасно вдвічі збільшилась вартість однієї з головних складових собівартості (36% тарифу) – газу на виробничо-технологічні потреби. Проте ці фактори у діючих тарифах урядом та НКРЕ не враховані», — заявили на Банковій.

«Уряд, чудово розуміючи ці проблеми, ще видав постанову, якою НКРЕ рекомендовано до 15 квітня встановити тариф, який би повністю відшкодовував витрати підприємств. Однак жодних заходів на виконання цього рішення не здійснено», — наголосили у секретаріаті.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-12-2009 8:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100