19.04.2024 07:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко вимагає від корупціонера-бютівця Буряка з ДПА повернути невідшкодований ПДВ

buryak&tim1Президент Віктор Ющенко звернувся до керівників податковою з вимогою повернення підприємствам невідшкодованого ПДВ.

Про це йдеться в листі Ющенка до Голови Державної податкової адміністрації Сергія Буряка і Голови Держмитслужби Андрія Макаренка за результатами проведеної 9 грудня 2009 року наради з питань протидії корупції.

Зокрема, на нараді відмічалося, що загрозливих обсягів набула тенденція стягнення наперед податків. Якщо у 2008 році за рахунок авансової сплати податків і зборів стягнуто 8,9 млрд. грн., то лише за 11 місяців 2009 року обсяги таких переплат уже досягли 11,8 млрд. гривень.

«Небувалого загострення набула проблема з відшкодування податку на додану вартість. Обсяги невідшкодованих сум ПДВ за січень-листопад поточного року зросли на 6581,4 млн. грн.  порівняно з аналогічним періодом минулого року (на 51,5%) та за станом на 1 грудня поточного року становили 19,4 млрд. гривень», — повідомляє прес-служба Ющенка.

«Високим залишається і рівень хабарництва та корупції в органах державної податкової служби: якщо впродовж 2008 року у сфері службової діяльності (за хабарництво) стосовно податківців порушено 51 кримінальну справу, то лише за 10 місяців поточного року таких справ уже порушено 62», -зазначають в офісі президента.

Там також вказують, що залишається стабільно високим рівень корупції у митних органах: у 2009 році порушено 74 кримінальні справи за фактами злочинів у сфері службової діяльності, складено 99 адміністративних протоколів про корупційні діяння.

 

Читайте по кримінальні афери бютівця Сергія Буряка:

 
 
 
  
 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-12-2009 15:36 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100