29.03.2024 08:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко відроджує кримінальні схеми ЕЄСУ

tim-rozhukОточення прем'єра Юлії Тимошенко опрацьовує питання щодо залучення компанії «Ітера» в якості газового посередника.Як заявив представник президента Віктора Ющенка з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, це робиться всупереч позиції керівників «Нафтогазу».

«Тимошенко формує умови для запровадження посередницьких тіньових схем на внутрішньому і зовнішньому ринках газу», — йдеться у повідомленні прес-служби Ющенка.  

За інформацією Соколовського, за участі внутрішнього посередника — «Газпромзбут Україна» готуються схеми із перепродажу вже оплаченого газу, який розміщений в українських газових сховищах.

«Газпрозбут Україна» планує купувати газ в українських ПГС за цінами четвертого кварталу 2009 року — 200-208 доларів за тисячу кубометрів, а продавати — українським підприємствам за цінами наступного року 300 — 330 доларів", — йдеться у повідомленні.

«Мабуть, саме для таких тіньових схем, без найменшого державного інтересу, і була запроваджена на український внутрішній ринок ця 100% дочірня компанія „Газпрому“ за домовленостями Тимошенко і Путіна», — пояснив Соколовський. 

Коментуючи повідомлення про початок поставок туркменського газу до Китаю, він наголосив, що цей факт розвіяв міф урядів Тимошенко і Януковича про те, що Туркменістан, начебто, зобов'язаний поставляти свій газ тільки в Росію.

«Якби уряд реалізував домовленості президента з керівництвом Туркменістану щодо прямих поставок газу, то й Україна вже сьогодні могла б отримувати туркменський газ за істотно нижчими ринковими цінами, ніж російські», — підкреслив Соколовський.

Крім того, він заявив, що найбільшою загрозою для енергобезпеки України за підсумками 2009 року є фінансовий стан «Нафтогазу».

«Величезна загроза — це стан „Нафтогазу“, заборгованість якого становить понад 3 млрд. доларів», — сказав представник президента в інтерв'ю дніпропетровським ЗМІ, повідомляє прес-служба глави держави.

«Український газовий сектор з середини 2002 року фактично не реформується», — заявив Соколовський.

«Треба мати абсолютну відповідальність, що український газовий сектор і по ціновій політиці, і по взаємним зобов'язанням постачальника і споживача, і по нормативно-правовій базі функціонує за принципами, запровадженими ще у ті часи», — зазначив він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-12-2009 7:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100