28.03.2024 12:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Арсеній Яценюк: «Ратушняк відповість за антисемітизм»

Yacenuk plakat1Кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк вважає, що роздмухування міжнаціональної ворожнечі в Україні серйозно зашкодило іміджу України в світі. Про це політик сказав на прес-конференції.

Кандидат у президенти підкреслив, що антисемітську тему використали як політичну технологію для зниження його рейтингу, але «справа не в Яценюку, справа – в авторитеті держави». «Міністерство закордонних справ Ізраїлю виступило з протестом (щодо реєстрації Ратушняка кандидатом у президенти). Колишній міністр закордонних справ Ізраїлю Ципі Лівні чітко звинуватила Тимошенко, заявивши про те, що Ратушняк – це (проект) Тимошенко і що вона в такий спосіб бореться зі зростаючим рейтингом Яценюка. Конгрес США звернувся до посольства США в Україні з приводу заяв оцього діяча (Ратушняка). У Берліні недавно проходила конференція, на якій українському послу просто не хотіли давати слова, тому що сказали: ви – антисемітська держава!» — зазначив Арсеній Яценюк.

«Завдання було будь-що понизити рейтинг Яценюка, в тому числі, завдяки цій антисемітській технології, — підкреслив він. — Зі мною боролася Тимошенко фактично з травня місяця, навіть раніше. Вона перший раз виступила в березні в ефірі «5 каналу» і сказала: «Яценюка фінансує Фірташ». А далі пішло. Яценюк – це Ющенко-2, Яценюк – це американський проект. Потім – російський проект. Потім – взагалі світова масонська змова. Потім: Яценюк – єврей. І всі «її» радіостанції, всі газетьонки все це кожен день давали».

«Моя позиція дуже жорстка в цьому питанні, — сказав Арсеній Яценюк. — Якщо би я чи будь-хто в мене з родичів був євреєм, я би так само гордо заявив, що я єврей, як я гордо заявляю, що я – українець. Але за кожного єврея я буду боротися». Він зазначив, що будучи Міністром закордонних справ, ініціював створення в складі Служби безпеки України окремого підрозділу по боротьбі з ксенофобією, расизмом і антисемітизмом, і його було створено. «Бо починають з євреїв, а потім йдуть поляки, німці, австрійці, угорці, росіяни. Це ж уже все проходили», — додав політик.

Арсеній Яценюк заявив, що Рятушняк відповість за роздмухування міжнаціональної ворожнечі. «Ратушняк так просто не втече. Повірте мені, я до нього доберусь. Він перестане бути кандидатом 17 січня і перейде в категорію підозрюваного. гк, два, три – я до нього все одно доберуся. Нічого не минеться, тому що справа не в Яценюку. Це справа авторитету держави. Такі (як Ратушняк) не будуть в Україні представляти ніякі органи влади».

Нагадаємо, проти Сергія Ратушняка порушено кримінальну справу за трьома статтями: 296 (хуліганство), 365 (перевищення влади або службових повноважень) і 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-12-2009 16:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100