28.03.2024 14:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

КВУ: почастішали випадки використання адмінресурсу

adminresurs1У грудні почастішали випадки використання службовими особами адміністративного ресурсу.

Про це йдеться в звіті КВУ.

Експерти відзначають, що мало змінився характер цього явища. Кандидати, які займають державні посади, використовують свої робочі поїздки та інші заходи для агітації. Також відбувається агітація посадових осіб у робочий час з використанням службових приміщень та інших матеріальних ресурсів, а також із залученням підлеглих.

У всіх регіонах продовжилася кампанія роздачі громадянам актів на безкоштовне отримання земельних ділянок, що супроводжувалася агітацією за кандидата Тимошенко. Фіксувалися випадки, коли керівники різних рівнів в наказовому порядку залучали підлеглих до роботи у виборчих комісіях.

Так в Рівненській області в Міжнародному економіко-гуманітарного університету імені Степана Дем'янчука на викладачів тиснули, щоб вони протягом певного часу працювали агітаторами в агітаційних наметах Литвина.

На зустріч з Юлією Тимошенко в Броварах примусово збирали працівників комунальних служб міста.

Народний депутат від Партії Регіонів Василь Джарти та місцеві посадовці у Макієвці проводили 25.1. -26.11.09 з використанням службового становища публічні заходи на підтримку кандидата Януковича. Також місцева влада відмовляє іншим кандидатам, окрім Януковича, у наданні приміщень для зустрічей з виборцями.

В багатьох містах Одеської області зафіксовано агітацію за кандидата Януковича в адміністративних будівлях та у навчальних закладах.

Так, у місті Ізмаїл місцева влада заборонила проводити агітаційні заходи усім кандидатам, окрім представників кандидата Януковича, повідомляє КВУ.

Голова Котовської райради, Володимир Синько заявив працівникам сфери освіти та працівникам райради, що якщо вони хочуть працювати в 2010 р на своїх місцях, то мають проголосувати за Віктора Януковича.

За словам місцевих мешканців — директор Ананьївського технікуму — дозволяє собі схвально виловлюватися в навчальному закладі стосовно кандидата Януковича.  Також він повідомив працівникам, що для «збереження» посади, вони повинні голосувати за «потрібного» кандидата.

КВУ отримує сигнали щодо організації технології про прямому (грошовому) підкупу виборців. Так, за повідомленням прес-служби прокуратури у Запорізькій області було порушено кримінальну справу за фактом підкупу виборців.

За інформацією КВУ подібні підготовка до підкупу виборців проходить і у інших регіонах, переважно у райцентрах та сільській місцевості. До організації цих мереж залучаються сільські голови, працівники органів самоорганізації населення (вуличних комітетів). Кошти, які обіцяють за голосування коливаються у межах від 50 до 100 гривень.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-12-2009 17:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100