29.03.2024 04:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За санкціонування рубки в урочищі «Горбачиха» депутата Київради Прогнімака чекає тюрма?

rubka derev1Всеукраїнська громадська організація «Національний екологічний центр України» (НЕЦУ) звернулась до Мінприроди та Генеральної прокуратури України з проханням зупинити рубку дерев на території урочища «Горбачиха» у м.Києві.

Як повідомило саме Державне управління охорони навколишнього природного середовища у м.Києві (в листі від 18.12.2009 р.), яке очолює скандально відомий депутат Київради Олександр Прогнімак, згідно рішення Київської міської ради від 20.12.2007 №1467/4300, земельну ділянку площею 29,45 га в урочищі «Горбачиха» у Дніпровському районі м.Києва надано ТОВ «Будівельний міжгалузевий альянс».

На даному етапі, на території урочища відбувається рубка дерев під майбутнє будівництво. Наразі знищено більше 5 га заплавного лісу, проте жоден з контролюючих органів не вжив заходів по її зупиненню. Хоча на думку активістів НЕЦУ, для зупинення рубки є всі підстави.

Територія урочища «Горбачиха» зарезервована під створення об’єкту природно-заповідного фонду. Про це прийняте рішення Київської міської Ради №14 від 17.02.1994 р., яким урочище зазначене у Переліку цінних природних територій та об’єктів, що резервуються до заповідання. Крім того, резервування урочища під заповідання підтверджене Генеральним планом м.Києва до 2020 року та Програмою комплексного використання зеленої зони м.Києва до 2010 р.

Відповідно до Наказу Мінприроди №434 від 5.11.2004 «Про Порядок погодження природоохоронними органами матеріалів відведення (викупу) земельних ділянок», Державне управління охорони навколишнього природного середовища у м.Києві не може погоджувати землевідведення за рахунок зарезервованих під заповідання територій. Проте, позиція Держуправління, яке не заперечує проти землевідведення і повідомляє, що погодження з його боку не здійснювалось, вказує на те, що таке погодження існує.

НЕЦУ звернувся до Генпрокуратури та Мінприроди з проханням дослідити причини видання такого протиправного погодження та скасування його. В разі скасування погодження Держуправління, стане можливим і скасування самого рішення Київської міської ради про відведення земельної ділянки ТОВ «Будівельний міжгалузевий альянс».

 

Майдан

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-12-2009 13:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100