24.04.2024 18:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Дельфінарій «НЕМО» в Донецьку побудовано з порушеннями протипожежної безпеки

delfin1Відвідання дельфінарію «НЕМО» небезпечно для життя і здоров’я людей, адже цю тимчасову зведено споруду з порушеннями правил протипожежної безпеки. Інформацію про це на звернення Національного екологічного центру України надало Управління з наглядно-профілактичної діяльності Головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій України в Донецькій області.

У листі управління від 22 грудня 2009 р. № 12/1/св/33 зазначається: «будівництво вказаної споруди (дельфінарію) проведене без погодження проектної документації з органами державного пожежного нагляду Донецької області. Дозвіл на початок роботи вказаного об’єкту не видавався, експертиза протипожежного стану дельфінарію не проводилась».

Звісно, незрозуміло, як дельфінарій, чиє будівництво рішенням Головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій України в Донецькій області було зупинено, що також слідує з листа управління, все ж таки відкрився і функціонує. Функціонує, при цьому, з нічним шоу з застосуванням піротехніки в закритому приміщенні (!), яке розпочнеться вже з новорічних свят.

Керівництво дельфінарію подало до управління лише план автоматичної пожежної сигналізації, без плану евакуації відвідувачів. Таким чином, взагалі не зрозуміло, чи має дельфінарій запасні виходи! До чого призводить відсутність запасних виходів у розважальних закладах, ми, на жаль, вже знаємо з сумного досвіду Росії і трагедії Пермського нічного клубу.

Тому, з огляду на вищевказані факти, Національний екологічний центр України закликає батьків не наражати своїх дітей на небезпеку і для розваг обрати яке-небудь більш безпечне місце. Благо, нині розваг для дітей в Донецьку вистачає навіть в зимовий час.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-12-2009 17:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100