20.04.2024 16:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

БЮТ та луценківська міліція захопили поліграфкомбінат «Україна», щоб надрукувати зайві бюлетені для фальсифікації виборів. Відео

bulet1У понеділок вранці, 25 січня 2010 року, у Києві був захоплений поліграфічний комбінат «Україна», на якому, зокрема, друкуються бюлетені для другого туру виборів президента. У захопленні брали участь 100-150 осіб. Нападники використовували монтування, молотки і спецзасоби.

«Відбулося захоплення поліграфкомбінату „Україна“, де друкуються виборчі бюлетені» — про це повідомив журналістам нардеп-регіонал Владислав Лук'янов.

За його словами, 25 січня 2010 року о 5:30 невідомі проникли на підприємство, розбивши при цьому двері, вітрину і напавши на охорону підприємства.

«Багато людей були побиті, дещо ми зафіксували на камеру, дещо я відчув особисто на собі. Зараз ці люди ходять по комбінату, не представляються», — заявив депутат.

За словами Лук'янова, вони викликали представників СБУ, щоб захистити підприємство.

Натомість ще один депутат Василь Грицак повідомив, що у захопленні брало участь 300 осіб приватної охоронної компанії «Щит», вони застосували «сльозогінний газ, спецзасоби, дубинки, монтіровкі».

«Вони застосували спецзасоби проти охорони народних депутатів та охорони підприємства, вони побили охорону, декого забрала швидка», — сказав Грицак.

«Очолював цю групу такий собі Хомко, яки претендує на посаду директора. Він намагається зайняти кабінет директора, депутати ПР йому перешкоджають. Загальне керівництво операцією здійснює Володимир Рудик — заступник начальника управління правоохоронних органів Кабміну», — розповів депутат.

Як відомо, в п'ятницю, 22 січня, Партія регіонів вже заявляла про спробу змінити керівництво комбінату «Україна» командою Тимошенко, щоб надрукувати зайві 1,5 мільйони бюлетенів.

Про це заявила «Українській правді» депутат від ПР Олена Бондаренко.

«Раніше вони вимагали від керівника комбінату надрукувати 1,5 мільйони зайвих бюлетенів. Але він відмовився і сховався на лікарняний. Тепер вони прийшли на комбінат, і намагаються поставити нове керівництво», — розповіла депутат.

Прокуратура Києва порушила дві кримінальні справи проти представників міліції за незаконні дії на поліграфкомбінаті «Україна».

СБУ вживає заходи для недопущення втручання в технологічний процес поліграфічного комбінату «Україна», де друкують виборчі бюлетені.

Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України у понеділок, 25 січня 2010 року.

«Відповідно до закону „Про державну таємницю“ Служба безпеки України вживає невідкладних заходів для охорони державної таємниці та недопущення втручання в технологічний процес державного поліграфічного комбінату „Україна“, насамперед, замовлення та друку виборчих бюлетенів», — сказано в повідомленні.

«СБУ діє у взаємодії з прокуратурою Києва, якій будуть передані всі матеріали для надання процесуальної оцінки та забезпечення законності виборчого процесу», — запевняє Служба безпеки.

Опівдні 25 січня розпочалось позачергове засідання Ради нацбезпеки та оборони, присвячене ситуації на поліграфпідприємстві «Україна». У засіданні бере участь Президент України Віктор Ющенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-01-2010 16:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100