19.04.2024 22:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко тепер не зможе зірвати вибори через блокування роботи виборчих комісій?

propalo1

ЦВК зафіксувала відмову представників Юлії Тимошенко брати участь у засіданнях окружкомів у Криму і Донецькій області. Парламент змінив закон про вибори.

Партії регіонів вдалося внести зміни до закону про вибори, яким відмінено кворум у 2/3 для виборчих комісій.

За проголосувало 233 депутати. «За» голосували 172 регіонали, 29 нунсівців, 27 комуністів.  Не голосували БЮТ (за винятком одного депутат) і Блок Литвина.

Законом передбачено у випадку бездіяльності виборчої комісії, надати комісії вищого рівня право прийняти рішення по суті питання віднесеного до компетенції комісії нижчого рівня. «В день голосування такі питання розглядаються комісією вищого рівня невідкладно», — йдеться у законопроекті.

Віднині умовою для дострокового припинення повноважень виборчкому є неявка на засідання комісії в день голосування.

Також в документі йдеться: «Рішення  про  дострокове  припинення  повноважень  члена виборчкому приймається одночасно з рішенням про включення до складу відповідної комісії іншого члена комісії, який призначається комісією вищого рівня за поданням голови відповідної ради, або міського голови».

У разі якщо кандидат не використав  можливість  подати встановлену кількість кандидатур до складу окружкому у строк, ЦВК формує склад окружкому в кількості 14 осіб (по 7 від кожного кандидата)  за поданням голови відповідної облради.

Нагадаємо, що ЦВК зафіксувала відмову представників Юлії Тимошенко брати участь у засіданнях окружкомів у Криму і Донецькій області.

Таке рішення було прийнято на засіданні ЦВК у понеділок, 1 лютого 2010 року.

Зокрема на засіданні зазначалося, що в окружкомі №37 члени комісії від Тимошенко відмовилися брати участь у засіданні окружкому, на якому здійснювався процес передачі органами ведення реєстру списків виборців окружній комісії.

На цьому ж засіданні окружком повинен був передати списки виборців дільничним виборчим комісіям, проте засідання через неявку членів від Тимошенко було зірвано.

Аналогічна ситуація мала місце в окрузі №48, де у засіданні окружкому відмовилися брати участь 4 члени комісії від Тимошенко.

Разом з тим, ця комісія змогла прийняти списки від органів ведення реєстру та передати їх дільничним виборчим комісіям.

ЦВК запропонував Тимошенко відкликати зазначених членів окружкомів і подати інших представників.

Крім того, ЦВК прийняла рішення направити матеріали до прокуратури відповідно АР Крим та Донецької області для реагування та попередження подібних випадків у подальшому.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-02-2010 19:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100