28.03.2024 23:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Азаров відбере «Укртатнафту» у Коломойського?

tim&kolom1На переговорах прем'єр-міністрів Росії і України, які відбудуться у четвер у Москві, може бути підняте питання про повернення російської «Татнєфті» до складу акціонерів ВАТ «Укртатнафта».

Про це пише газета «Комерсант-Україна» із посиланням на джерело в російському уряді.

«Перш за все ми хочемо отримати гарантії українського уряду щодо захисту інтересів російського бізнесу від рейдерських атак в цій країні», — сказав співрозмовник видання.

Як відомо, Володимир Путін на переговорах з урядом Юлії Тимошенко неодноразово піднімав питання повернення «Татнєфті» 60% акцій «Укртатнафти», які відсудила група «Приват» українського підприємця Ігоря Коломойського.

Висока ймовірність, що Азаров надасть такі гарантії, зазначає видання.

Як повідомлялося, напередодні візиту до «Газпрому» міністра палива та енергетики Юрія Бойко представників групи «Приват» на посадах директорів «Укртрансгазу» і «Укргазвидобування» демонстративно відправили у відставку, замінивши людьми з Group DF Дмитра Фірташа.

Також у середу Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку видалило зі свого сайту інформацію про всі акціонерів ВАТ «Укртатнафта», крім НАК «Нафтогаз України». Раніше серед акціонерів значилася близька до групи «Приват» компанія «Корсан».

Голова юридичної служби управління стратегічного планування «Татнєфті» Марія Савелова назвала дії агентства «обнадійливими».

«Україна намагається нарешті навести лад з акціонерами підприємства і повернути 'Татнєфті» незаконно відібрані акції. Сам факт обнулення незаконної інформації може свідчити про рух нового уряду нам назустріч", — вважає Савелова.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-03-2010 15:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100