26.04.2024 07:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Москва вимагає від Януковича скасувати указ про Бандеру

KGB-Yanuk1Президент Віктор Янукович повинен скасувати указ про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Про це заявив депутат Держдуми РФ, заступник голови комітету у справах СНД Костянтин Затулін, повідомляє сайт партії Єдина Росія.

«Попередній президент Віктор Ющенко не мав права присвоювати Бандері звання „Герой України“. Героями України можуть бути лише громадяни цієї країни, а Степан Бандера не був громадянином України», — сказав він.

«Ющенко свідомо провокував ситуацію, поставивши Януковича перед вибором — скасовувати або не скасовувати цей указ», — вважає Затулін.

За словами депутата російської Держдуми, «якщо Янукович не скасує указ Ющенка, то такими діями він посіє серйозні сумніви у власній принциповості у ядра свого електорату, тобто у більшості населення України».

«Думка, що всі на Західній Україні підтримують цей указ, помилкова. І на Західній Україні багато хто був проти цього, багато хто розумів, що це перебір. Янукович буде абсолютно прав, якщо скасує указ Ющенка», — сказав він.

«Інакше його не зрозуміє значно більша кількість людей не тільки в Україні, але і в Росії, і в усьому світі», — заявив Затулін.

Як відомо, у п'ятницю, 2 квітня 2010 року, Донецький окружний адмінсуд визнав незаконним присвоєння звання Героя України Бандері.

У свою чергу, прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова повідомила, що це рішення суду буде оскаржено.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-04-2010 23:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100