19.04.2024 02:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Українські правозахисники виступають проти законопроекту про мирні збори №2450

proti 2450-1Українські правозахисники та громадські організації виступають за те, щоб проект закону про мирні збори не виносили на голосування у Верховній Раді 17 червня, оскільки він порушує права людини щодо свободи зборів.

«У першому читанні цей законопроект отримав негативну оцінку Венеціанської комісії. Тому нині все, що ми вимагаємо від Верховної Ради, — не розглядати цього законопроекту 17 червня, оскільки не відбулася дискусія», — заявив член громадської ради при МВС України з питань забезпечення прав людини Володимир Чемерис на прес-конференції в Києві 9 червня 2010 року.

«Якщо законопроект буде ухвалений у другому читанні, ми обов'язково звернемося з тим, щоб президент застосував вето», — наголосив В.Чемерис.

За його словами, в проекті закону про мирні збори є «багато недоліків, які не відповідають європейській практиці», зокрема необхідність повідомляти про мітинг за чотири дні до його проведення.

В.Чемерис переконаний, що перед голосуванням законопроекту «необхідно отримати відповідь від Венеціанської комісії для того, щоб вона вказала, наскільки він відповідає правам людини, провести парламентські слухання, щоб представники громадських, правозахисних організацій могли висловити свою точку зору».

За його словами, ініціатором проекту закону про мирні збори став Кабінет Міністрів на чолі з Юлією Тимошенко. В.Чемерис зазначив, що Партія регіонів готова підтримати цей документ 17 червня: «Тому що їм це вигідно – такий законопроект, який, по суті, обмежував би свободу зборів, – це вигідно будь-якій владі».

В.Чемерис повідомив, що близько 100 громадських організацій підписали звернення до Верховної Ради щодо голосування законопроекту 17 червня.

У свою чергу голова всеукраїнської профспілки «Народна солідарність» Олексій Кляшторний, повідомив, що профспілка вже склала звернення до держсекретаря США Хілларі Клінтон, яка, як планується, відвідає Україну 4-5 липня. У ньому «Народна солідарність» звертає увагу держсекретаря США «на пряму і реальну небезпеку для свободи та демократії в Україні».

 

Читайте також:

Проект Закону “Про порядок організації і проведення мирних заходів” порушує права людини

У березні — квітні 2010 року масово порушувалося право на свободу зібрань (заява Інституту «Республіка»)

Министр Могилев изучает географию по учебникам Януковича, а демократию – по запискам Лукашенко

Режим Януковича зухвало порушує конституційне право громадян на свободу зібрань. Фото. Відео. English

Депутатов просят «завалить» законы Тимошенко ограничивающие права и свободы граждан

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-06-2010 23:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100