28.03.2024 12:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суддя Надія Шумська заявила про тиск прокурора Олексія Баганця

Baganec Oleksii1Суддя Галицького  районного суду Львова Надія Шумська заявила про тиск на неї прокурора області Олексія Баганця.

Суддя зробила відповідну заяву під час розгляду справи за позовом редактора газети «Експрес» Ігоря Починка до Олексія Баганця про захист честi та гiдностi, повідомляється в прес-релізі видання.

Мене переслідує прокурор Баганець, — говорить суддя. — 20 травня у нас було перше судове засідання, почався попередній судовий розгляд.

А 2 червня прийшли матеріали — копії рішення квалiфiкацiйної комiсiї судiв загальних судів Львівського апеляційного округу, на пiдставi звернення прокурора Баганця про притягнення мене до дисциплінарної вiдповiдальностi.

Це прямо не зв'язано зі справою, яку ми слухаємо сьогодні. Але, аналізуючи матеріали дисциплінарного впровадження, у відкритті якого, до речі, було відмовлено, я прийшла до висновку, що підстави, наведені прокурором, були абсолютно надумані. Вони свідчать про небажання знайти правду, і виглядають, як бажання розправитись зі мною як зі суддею, який виніс рішення, що не подобається прокурору.

Це була справа, в якій я скасувала постанову про порушення кримінальної справи.

Моя постанова була залишена в силі апеляційною iнстанцiєю i Верховним судом. Не зважаючи на це, прокурор двiчi після відмови тепер чомусь намагається притягнути мене до дисциплінарної вiдповiдальностi.

Тому я заявляю про самовiдвiд по даній справі".

Редактор «Експресу» судиться з Баганцем через те, що той на офiцiйнiй прес-конференцiї 3 березня розповсюдив недостовiрнi вiдомостi про майновий стан редактора, зокрема щодо  його земельної власностi.   

Баганець, перебуваючи на посаді заступника Генпрокурора Михайла Потебенька, був причетний до розслідування справи Георгія Гонгадзе. Тоді, у 2000—2002, він неодноразово робив публічні заяви щодо випадковості убивства, побутового характеру злочину, що цілковито виключає його політичне підґрунтя.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-06-2010 18:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100