29.03.2024 16:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Львові сказали «ТАК» свободі зібрань. Фото

2450-Lviv1У Львові перед будівлею облдержадміністрації відбулася акція протесту проти ухвалення законопроекту № 2450 «Про мирні зібрання». «Лежачий» протест, який намагався сказати «Ні» новому законопроекту, протривав хвилин десять. Міліція, якої було майже тільки ж, скільки і демонстрантів, попросила юнаків та дівчат залишити площу перед ЛОДА.

Свою акцію протесту представники різних молодіжних організацій та студенти провели у формі людської анімації. Під вигуки «Ми проти!» протестувальники підняли плакати з написами «2450». Тим часом інші учасники акції виклали своїми тілами на асфальті слово «Ні». Згодом у руки взяли плакати «Свобода зібрань». «Лежачі» протестувальники перебудувалися у слово «Так».

Координатор акції Василь Івандівка заявив, що учасники заходу виступають проти законопроекту, який обмежує свободу мирних зібрань і протестують проти того, щоб учасників мітингів, зокрема, студентів, саджали за це на 15 діб.

За кілька хвилин після початку акції міліціонери, які охороняли входи до Львівської ОДА, підійшли до протестувальників і попросили їх розійтися.

«Свої вимоги міліція обґрунтувала тим, що ми проводили акцію на проїжджій частині. Василю Івандівці взагалі пригрозили, що наступного разу заберуть на 15 діб. Хоча ми діяли у встановленому законом порядку і повідомили про захід органи влади», – сказала у коментарі Гал-інфо одна з учасниць Олена Вознюк.

Додамо, що аналогічні акції відбуваються і в інших містах України. У Києві на Майдані незалежності в заході взяли участь близько 150 людей.

 

Читайте також:

Чечетов: регионалы не будут голосовать за закон Тимошенко о запрете митингов

Редактор Sprotiv.org Вадим Гладчук уверен, что Партия регионов «завалит» законопроект Тимошенко № 2450 о порядке организации мирных собраний

Українська влада хоче розібратися з народом по-російськи?

 

Українські правозахисники виступають проти законопроекту про мирні збори №2450

Проект Закону “Про порядок організації і проведення мирних заходів” порушує права людини

У березні — квітні 2010 року масово порушувалося право на свободу зібрань (заява Інституту «Республіка»)

Министр Могилев изучает географию по учебникам Януковича, а демократию – по запискам Лукашенко

Режим Януковича зухвало порушує конституційне право громадян на свободу зібрань. Фото. Відео. English

Депутатов просят «завалить» законы Тимошенко ограничивающие права и свободы граждан

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-06-2010 20:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100